”Anders fånar sig så mycket”

TV

Lasse och Eva Berghagen oroliga över hur Lundin hanterar allsången

Foto: I går uppträdde Lasse Berghagen med ett renodlat allsångsprogram i Båstad. Christer Sjögren och Pernilla Wahlgren gästspelade. "Det här gav mersmak", säger Lasse efter showen. "Vi får se vad det kan bli i framtiden."

BÅSTAD

I går gjorde Lasse Berghagen comeback som allsångsledare.

I Båstad.

Han är orolig över hur Lundin ska klara sig på Skansen och funderar på att ta på sig den blå Allsångskavajen igen.

Det var tänkt som en engångsföreteelse. Lasse Berghagen hade satt ihop en show i egen regi för invigningen av Äppelgårdens arena i Båstad.

Med sina inbjudna vänner som gästartister var allsångskungen i sitt esse. Han bjöd på alla sina paradnummer, precis som de forna dagarna på Skansen. Fast utan tv-kameror.

Svårt släppa rollen

- Det är synd att det bara var för en kväll, jag kommer att sakna det. Vi ville göra en bred föreställning som skulle nå alla, precis som på Skansen, och det är gott beröm om vi lyckades med det, sa Berghagen efter showen.

Han känner sig fortfarande varm i allsångskostymen och har svårt att släppa sin gamla roll.

- Det var en underbart varm och spontan kväll som gav mig mersmak. Vi får se vad det kan bli i framtiden.

Tills dess får Berghagen se sin efterträdare Anders Lundin leda "Allsång på Skansen".

- Jag tittade förra veckan, det är klart att det blir mer markant att man lagt det bakom sig nu när Anders står där i stället, men det känns skönt att lämna över till en yngre generation.

Håller tummarna

Han hoppas nu att Anders Lundin ska hitta sin roll efter att premiärnerverna lagt sig.

- Jag håller tummarna för honom och jag önskar Anders all lycka.

Lasses fru Eva Berghagen berättar att de är oroliga över hur Anders Lundin axlar manteln som programledare för "Allsång på Skansen".

Riskerar tappa publik

- När jag och Lasse satt och tittade förra veckan tyckte vi det var synd att Anders ska fåna sig så mycket och han pratar för fort.

Eva tror att risken finns att han kommer att tappa den äldre publiken som älskar Lasse.

- Min mamma som är 86 år förstod inte något av vad Anders sa. Dessutom var det ungefär samma slags artister, det borde vara bredare. Jag och Lasse hoppas att Anders kommer att hitta balansen.

Susanne Nylén