Här var det High chaparall

TV

Filip och Fredrik på Cannabis Cup: Vi blev jäkligt oskarpa

Tv-programmet "High chaparall":s titel har aldrig passat bättre.

I säsongens sista avsnitt är programledarna märkbart påverkade av marijuana och hasch.

- Vi blev jävligt oskarpa och hade omöjligt kunnat göra mer tv, säger Fredrik Wikingsson.

Foto: high life Fredrik Wikingsson och Filip Hammar besökte Cannabis Cup i Amsterdam och blev påtagligt påverkade av röken där. ”Vi rökte absolut inte själva”, försäkrar de båda.

Programledarduon Filip Hammar och Fredrik Wikingsson besöker "Cannabis Cup" i Amsterdam. En årlig tillställning där världens bästa hasch och marijuana utses.

- Vi ville se hur man blir i huvudet om man röker mycket gräs och det tycker jag att vi visade på ett alldeles strålande sätt, säger Fredrik Wikingsson.

De besöker de coffeeshops och den mässliknande tillställning där besökarna ägnar dagarna åt att röka sig höga på droger.

- Det var sjukt mycket folk som rökte i samma lokal så till sist var vi ju påverkade. Det var den mest påtagliga effekt av passiv rökning jag någonsin varit med om, säger Fredrik Wikingsson som påpekar att de inte är för droger på något sätt.

Rökte inte själva

På frågan om de själva rökte någon form av cannabis är svaret tydligt:

- Absolut inte.

Men de behövde inte. Den passiva rökningen gjorde att de knappt kunde genomföra inspelningen.

- Vi blev jävligt oskarpa och hade omöjligt kunnat göra mer tv. Fotografen var helt knäckt eftersom alla blåste rök i ansiktet på honom.

Problem vid tullen

Deras vilda dagar i Amsterdam höll också på att försätta dem i knipa vid hemresan.

- Vi hade så otroligt mycket gräsdoft i våra kläder att en hund reagerade på flygplatsen i Holland. Vi fick ha ett allvarligt snack med tulltjänstemännen, säger Fredrik Wikingsson.

Pontus Hammarlund