’True talent’ ville köpa journalister

TV

Nöjesbladet erbjöds pengar för att skriva om TV3-floppens deltagare

Foto: TITTARRAS Sedan premiären har siffrorna för ”True talent” rasat från premiärens 556 000 tittare till bottennappet i förrgår, med 83 000 tittare.

Tittarsiffrorna rasar till botten.

Nu har en redaktör för ”True talent” erbjudit Nöjesbladets skribenter pengar – för att skriva om programmet.

– Det säger ganska mycket om hur desperata de är att få uppmärksamhet, säger Nöjesbladets krönikör Markus Larsson.

Tittarsiffrorna för TV3:s storsatsning ”True talent” sjunker som en sten.

”Chockerande”

Senaste avsnittet sågs endast av 83 000 personer, en siffra som är i nivå med ”Oddasat”, SVT:s samiskspråkiga nyhetssändningar.

En storflopp som verkar ha gjort produktionen rejält desperat.

En redaktör på produktionsbolaget Mastiff kontaktade nämligen i går Nöjesbladets krönikörer, Markus Larsson och Fredrik Virtanen, och erbjöd dem pengar för att skriva om deltagarnas framträdande på en bar i Stockholm.

– Jag fann det chockerande och häpnadsväckande. Jag har aldrig varit med om något liknande under 20 år som journalist, säger Fredrik Virtanen.

– Det säger ganska mycket om hur desperata de är för att få uppmärksamhet. Jag tror att det där produktionsbolaget måste fortbilda sina medarbetare om vad journalistik är. Annars får de finna sig i att vara till allmänt åtlöje. Såna här mejl tyder framför allt på stor okunskap. Det är som att ett skivbolag skulle betala mig för att recensera Orups turnépremiär, säger Markus Larsson.

På TV3 slår man i från sig och menar att ansvar helt ligger på produktionsbolaget Mastiff.

– Det är åt helvete! Det här är helt och hållet gjort på eget bevåg från, vad jag förstår det som, en redaktör på Mastiff, säger presschefen Max Lagerbäck.

Otillåten kontakt

Att man tagit direkt kontakt med journalister utan att gå via pressavdelningen på TV3 är heller inte tillåtet.

– Inga underleverantörer får någonsin ha kontakt med press. All sådan kontakt ska skötas via TV3:s pressavdelning, säger Max Lagerbäck.

Nöjesbladet har sökt Cem Yeter, vd på Mastiff, utan resultat.