TV

De slåss om pianot i ”Så ska det låta”

TV

I dag avgörs vilka som får drömjobbet

Så här skulle det kunna låta i höst.

I dag hålls sista provspelningen för de nya pianisterna i ”Så ska det låta” – och Aftonbladet kan avslöja fem aktuella arvingar till Robert Wells och Anders Berglund.

– Det stämmer att vi testar nya pianister, 18 stycken. Vi ska ha ett resultat klart på fredag, säger Anne–Christine Blixt, projektledare för ”Så ska det låta”.

I höst satsar SVT på en total ansiktslyftning av succéprogrammet.

Peter Settman tar då över programledarrollen efter folkkäre Peter Harryson. Robert Wells och Anders Berglunds pianopallar ska fyllas av två nya musiker. Trots att provspelningarna av de nya pianisterna sker under största sekretess kan Aftonbladet avslöja fem av de aktuella kandidaterna som provspelat för jobbet. Enligt källor handlar det om Micke Svahn, Maria Johansson, David Nyström, Martin Östergren och Tina Ahlin.

Både Micke Svahn och Maria Johansson är kända inom branschen och har jobbat med de flesta etablerade artisterna i Sverige.

”Unga talanger”

Micke Svahn har dessutom medverkat i samtliga säsonger av ”Fame factory” på TV 3 och Maria Johansson har jobbat bakom kulisserna på ”Så ska det låta”.

David Nyström och Martin Östergren beskrivs som relativt unga talanger med ett förflutet på Wallmans salonger. Tina Ahlin har redan gjort en säsong av ”Så ska det låta”.

SVT vill inte bekräfta:

– Vi kan inte kommentera en pågående casting. Vi presenterar de klara pianisterna först när allt är bestämt, säger Anne–Christine Blixt.

Läs mer:

Linda Hjertén

ANNONS EXTERN LÄNK

Njut av en bra ljudbok i sommar – just nu får du BookBeat gratis i en hel månad!

BookBeat

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

TV