TV4: Dogge lurade oss

TV

"Han har snackat sig till en plats i laget"

Dogge Doggelito lurade sig till en plats i fotbollssåpan ”Matchen”.

TV4 tycker att rapstjärnan ljugit om sina kvalitéer.

– Jag sa säkert att jag var grymmast i hela världen, men det var ju bara på skoj, säger Dogge till aftonbladet.se.

Foto: Casper Hedberg
Dogge är med i Matchen

I dokumentära fotbollsserien Matchen i TV4 ska kanalens lag, mixat av kändisar och fotbollsprofiler, i sista avsnittet spela mot Sveriges bronslag från VM –94.

En av deltagarna är rapparen Dogge Doggelito. Men särskilt bra på fotboll är han inte – till TV4:s stora besvikelse.

– Vi sökte kändisar med fotbollskvalitéer, och när vi kontaktade Dogge utgav han sig för att besitta dessa. Vilket visade sig inte vara sant, säger projektledaren Pelle Poseryd och fortsätter.

– När jag såg honom spela märkte man ju att han inte kan. Han har snackat sig till en plats. Man kände sig lite förd bakom ljuset.

"Ingen hiphopare är fotbollsspelare"

Dogge själv är oförstående till kritiken.

– Det borde man väl ha fattat att ingen hip-hopare är fotbollsspelare. Nej, jag tycker att fyran får researcha lite bättre. Det är ju tur att de har med mig i programmet så det blir bra tv i alla fall, säger han.

Pelle Porseryd är trots Dogges falska marknadsföring inne på samma linje.

– Han tillför mycket i form av andra saker, som bra stämning i omklädningsrummet. Dogge är en härlig karaktär. Dessutom har han utvecklats i spelet.

Blanda saft

I programmet, som redan börjat sändas i TV4, visar många av kändisspelarna prov både prov tävlingsinstinkt och stor besvikelse efter förluster.

Dogge har en något mer avslappnad inställning,

– Jag är säkert sämst i hela laget, men det här handlar ju i första hand om en insamling. Det är klart man vill vara med och samla cash till gatubarnen. Jag kan ju alltid sitta på bänken och blanda saften och pumpa bollar.

Patrik Andersson