”Det var jävligt tomt när bubblan sprack”

avJan-Olov Andersson

Molly Nutley om att växa upp i rampljuset och att ha ”flummat klart”

1 av 5
”Hjälpt mig stå på egna ben”2012 var Molly Nutley med i ”Let’s dance” där hon tog sig till final. ”Att hamna i en sådan bubbla vid 16 års ålder är kanske inte det bästa man kan göra.”

Tredje Änglagårds-filmen. ”Let’s dance”. SVT-serien ”Tjockare än vatten”.

Molly Nutley, 21, börjar bli ­etablerad. Och då har vi inte ens nämnt det hon är mest stolt över.

- Det finns kanske folk som tror att jag har glidit in på en ­räkmacka, men jag har jobbat väldigt hårt för det här, säger hon.

Första gången jag intervjuade Molly Nutley var i Ulricehamn under inspelningen av ”Änglagård: Tredje gången gillt”. Mollys första stora roll framför kameran. Då satt mamma, skådespelerskan/regissören Helena Bergström, med under intervjun.

– Ja, jag var väl 14 då och en mamma är extra orolig, säger Molly.

”Var fantastiskt kul”

Sedan har det rullat på. Filmen lockade storpublik. Molly ­började allt mer luta åt att gå i mammas fotspår. Så fick hon, mitt under gymnasiet, plötsligt vara med i TV4:s ”Let’s dance” år 2012. Hon och Calle Sterner dansade sig ­ända till final, fick exakt lika många jurypoäng som Anton ­Hysén/Sigrid Bernson, men f­örlorade på tittarrösterna.

Hur ser du på ”Let’s dance”-­perioden i dag?

– Det är både och. Både bra och dåligt. Att hamna i en sådan ­bubbla vid 16 års ålder är kanske inte det bästa man kan göra, för när den bubblan väl spricker, ­känner man sig jävligt tom, liksom.

– Men på något sätt har det här att stå på egna ben hjälpt mig. Och det var fantastiskt kul. Härliga männi­skor. Men just när det sprack, var det lite konstigt att gå tillbaka till gymnasiet igen. Skolan fick ta stryk. Men redan då visste jag ju vad jag ville g­öra.

Och det är skådespeleri. Hon har gått teaterkurser i London. Är med i kommande TV4-serien ”Saknad”, regisserad av Colin Nutley, hennes pappa. Gör en ­biroll i en norsk tv-serie. Har s­pelat mobbare i skräckfilmen ”Alena”.

– Det är fan det bästa jag har gjort, säger Molly.

”Har vuxit upp”

Och så spelar hon Björn Bengtssons dotter i ”Tjockare än vatten”, SVT-serien med miljonpublik på måndagar. Hennes rollfigur Kim är nu tillbaka i serien, efter att ha flummat runt i Asien och varit från­varande i inledningen av andra ­säsongen.

– Man märker att hon har vuxit upp, hon har mer en lite egen historia den gången.

Molly om

… att ha Björn Bengtsson som ”pappa” under så lång tid?

– Han har varit en otroligt betydande person för mig att känna trygghet i skådespeleriet. Han hade jobbat med mamma tidigare, så vi hade träffats. Sedan var han min mentor på Stockholms Stadsteater, när vi spelade ”Alla dagar, alla nätter”.

… likheter mellan henne och tv-seriens Kim:

– Kim är tuff, tar ingen skit, där kan jag känna igen mig. Jag har gjort mycket som mamma och pappa kanske varit nervösa över, men… nej, ingen revolt som hon och dragit till Asien, jag har ju världens bästa föräldrar. Men jag har flyttat hemifrån. Till en liten etta på S­öder. Det känns väldigt bra.

ARTIKELN HANDLAR OM