Alla deltagare i ”Så mycket bättre” 2016

TV

Här är hela listan

1 av 7 | Foto: Jill Johnson är en av artisterna i säsongens ”Så mycket bättre”. Här med de andra deltagarna: Magnus Carlson, Lisa Ekdahl, Danny Saucedo, Little Jinder och Tommy Nilsson.

En ”Idol”-deltagare, en balladkung och Sveriges största countryartist.

Här är alla deltagare i årets upplaga av ”Så mycket bättre”.

■ Tommy Nilsson, 56.

Blev ”Black” med hela svenska folket 2013, men allt var en chokladbluff. I verkligheten har han haft fler balladhits än de flesta andra svenska artister. Vem kan inte skråla med i ”Öppna din dörr” och ”En dag”?

■ Josefine ”Little Jinder” Jinder, 28.

Årets stjärnskott och dotter till spelemannen Åsa Jinder. Var på god väg att slå igenom redan som 20-åring, men lyckades ordentligt först när hon började sjunga på svenska. Har haft radiohits som ”Vita bergens klockor” och ”Ful och tråkig tjej”.

■ Lisa Ekdahl, 45.

Kvinnan bakom ”Vem vet?” har släppt sju album sedan låten tog landet med storm. Gillar jazz och är känd för sin mycket karaktäristiska röst. Kallar Paris för sitt andra hem, men bor till vardags i Stockholm.

■ Magnus Carlson, 48.

Frontfigur i Weeping Willows och vinylälskare av rang. Har förutom att släppa nio skivor med bandet även hunnit med att köra bakom Håkan Hellström och jobba som servitör.

Bonusinfo: Visste du att Weeping Willows ”Blue and Alone” var ledmotivet till tv-serien ”Pistvakt”?

■ Jill Johnson, 43.

Sveriges countrydrottning började karriären som 12-åring i gruppen Tomboola band, men slog igenom med ”Kärleken är” i Melodifestivalen 1998. Har lett ”Jills veranda” i SVT och åker till favoritstaden Nashville så ofta hon kan.

■ Danny Saucedo, 30.

Slog igenom i ”Idol 2006” och har sedan dess kommit tvåa i Melodifestivalen, tävlat i ”Let's dance” och turnerat med pojkbandet EMD. Har en mamma från Bolivia och en pappa från Polen och heter egentligen Daniel Gabriel Alessandro Saucedo Grzechowski. Pratar flytande spanska.

ARTIKELN HANDLAR OM