I kväll kan vi få en skräll – igen

1 av 2 | Foto: Martin Söderström.
TV

GÖTEBORG. Alla tror på grabbarna.

Men den här staden och den här arenan har fällt favoriter förut.

Semifinalen har all potential att bli en rysare.

Minns ni hur det var för ett år sedan? Tre semifinalister. Två så segertippade att man lika gärna hade kunnat hoppa över Scandinavium och gå direkt till Globen. Det fanns inte en tjomme under en endaste buske som trodde något annat än att Erik Grönwall och Tove Styrke skulle göra varandra sällskap till finalen.

Så blev det inte alls.

Calle Kristiansson skrällde, Tove fick åka hem och resten är historia.

En historia som mycket väl kan komma att upprepa sig i kväll.

Mycket pekar på en grabbfinal. Jag skrev det själv i någon sorts febrig Olle-yra när han skickat Malmö Arena i omloppsbana för en vecka sedan. Efter att ha bevittnat genrepet i går känns kvällens omgång allt mer som en strid på kniven.

I ena ringhörnan Olle. Guten med stjärnpotential, men vars resa mot Scandinavium har varit allt annat än spikrak.

I den andra Minnah. Tjejen som röstades ut en gång, men som kom tillbaka och slog tittarna med sådan häpnad att hon nu är nära att nudda målsnöret. Båda gör de i kväll en halvokej låt och en riktigt bra. Frågan är vem som vill bara lite, lite mer?

Om deras fans mobiliserar kan faktiskt vad som helst hända. Det låter som en spänningskonstruktion, men kolla in betygen på låtarna på nästa sida. Det är så jämnt att det kommer krävas målfoto på den här bataljen.

En finalist är naturligtvis så självklar att det nästan är överflödigt att nämna. Inget har kunnat hålla tillbaka de raspiga stämbanden från Helsingborg under hösten.

Naturligtvis kommer han att sätta Globen i rullning om en vecka.

Favorittrycket har inte gjort ett dugg för att få Jay Smiths glöd att falna. Tvärtom.

Det räcker med att kolla på nästa sida. Hans ”Enter sandman” är så potent, så extremt blytung och kraftpackad att undertecknad helt kapitulerade – och sköt av en illgul femplus-salut av ren hänförelse. Räkna med Youtube-bilder från Scandinavium på en officiell Metallica-sajt inom mycket kort.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol