Krossade revbenen

TV

Tv-deltagare skadad – till sjukhus i ambulans

1 av 2 | Foto: LARS HEDELIN
morfin i fyra dagar Kenth Malmquist slog in bröstkorgen under tävlingen. ”Jag kunde inte andas ordentligt”, säger han.

Kenth Malmquist skadades allvarligt under inspelningarna av ”Postkodkampen” i TV4.

Efter att ha krossat fyra revben i en hinderbana tvingades han ta morfin.

– Jag hade jätteont, jag slog in hela bröstkorgen, säger han.

I ”Postkodkampen” i TV4 tävlar åtta städer mot varandra. När Örebro och Uppsala gjorde upp råkade Kenth Malmquist, 49, som tävlade för Örebro, riktigt illa ut.

– I första hinderbanan föll jag så olyckligt så att jag slog av fyra revben. När jag slog i så kände jag direkt att något hänt. Jag sa att jag trodde att jag brutit tre revben, men det visade sig att det var fyra, säger han.

Ambulans larmades direkt och han tvingades ligga sex dagar på sjukhus.

– Smärtan var hemsk. Jag låg på morfin i fyra dagar. Jag kunde inte andas ordentligt. Jag brukar säga att smärta tål jag, men det här gjorde ont. Det gick inte att andas ut eller in. Det var jobbiga dagar, säger han.

Varit sjukskriven

Inspelningarna skedde i mitten på juni. Kenth Malmquist har varit sjukskriven i nästan en månad. Nu har han precis börjat jobba igen.

– Jag har fortfarande ont. Det kommer jag kanske ha i en eller två månader till. Jag rör mig nästan obehindrat men jag känner det hela tiden, säger han.

Trots den allvarliga olyckan har han inga synpunkter på säkerheten i tävlingen.

– Jag har inget att klaga på, det var jag som landade fel. Tittar man på tävlingen så är det bara jag som blivit så här skadad, det är otur att det händer, säger han.

Sångerskan Gladys del Pilar, 42, var lagledare för Örebro, och trodde först att olyckan inte var så allvarlig.

– Det var värre än det såg ut och han skadade sig rejält. Han föll olyckligt. Det var jättetråkigt, han var så otroligt peppade och en riktig sammanhållare i laget, säger hon.

”Otroligt olyckligt”

Efter olyckan såg TV4 över säkerheten.

– Det var otroligt olyckligt så klart. Efteråt så tittade vi om säkerheten hade­ brustit. Sen la in en regel om att man skulle starta på ett visst sätt för att undvika att någon mer skulle skada sig, säger Niklas Vestberg, exeku­tiv producent för ”Postkodkampen”.

Avsnittet där olyckan inträffar visas i TV4 i augusti.