SVT vill att han leder allsången

Av: Lotta Glimstedt

Publicerad:
Uppdaterad:

Nilars: Programmet utvecklas mest när vi byter programledare

Skansen-veteran Håkan Hellström har uppträtt ett flertal gången på allsångsscenen. Och nu vill SVT att han även tar över programledarrollen.
Foto: Felipe Morales
Skansen-veteran Håkan Hellström har uppträtt ett flertal gången på allsångsscenen. Och nu vill SVT att han även tar över programledarrollen.

Anders Lundin vill fortsätta som allsångsledare.

SVT har redan siktet inställt på hans ersättare: Håkan Hellström.

Kvällens premiär på Skansen blir den sjunde för Anders Lundin, 51. Under lika många år har allsångsledaren fått frågan hur länge han kommer att fortsätta sitt prestigefyllda sommarjobb.

Vid en presskonferens inför årets allsångspremiär intygade han att hungern fortfarande finns där.

– Jag känner mig fortfarande taggad. I år tänker jag ta ut segern i förskott och redan glädja mig åt en väl genomförd programserie, säger Anders Lundin.

”Tar lättare på allting”

Tidigare har Lundin berättat för Nöjesbladet att programledarrollen känns roligare för varje år som går.

– Det beror på att jag har bestämt mig för att försöka avdramatisera min programledarroll och programmet i stort. Ta lite lättare på allting och inte se det som något märkvärdigt. Sedan skadar det inte att jag har blivit tvåbarnspappa. Då har man inte tid att tänka på jobbet dygnet runt.

Gunilla Nilars, producent och projektledare för ”Allsång på Skansen” lika länge som Lundin har lett programmet, vet redan vem hon vill se som ersättare och förnyare den dag Lundin lämnar uppdraget.

”Kommer diskuteras”

Håkan Hellström. Det är absolut ett namn som kommer att diskuteras när det är dags att ersätta Anders. Det här programmet utvecklas mest när vi byter programledare och Håkan skulle vara ett led i den riktningen, säger Gunilla Nilars till Dagens Nyheter inför allsångspremiären.

Nöjesbladet har förgäves sökt Gunilla Nilars, Anders Lundin och Håkan Hellström för en kommentar.

Publicerad: