Rongedal åkte ur ”Körslaget”

avBjörn Berglund, Martin Gustafsson

TV

Marie Picasso och Kalle Moraeus tar sig till final

Foto: TV4
Det stod mellan Team Picasso och Team Rongedal på sluttampen.

Det blev bröderna Rongedal och deras kör som fick lämna årets näst sista ”Körslaget”.

Efter en jämn drabbning stod det klart att det blev Team Picasso och Team Moraeus som går vidare till final.

– Men jag tycker vi var bäst i kväll, säger Magnus Rongedal till Nöjesbladet.

Trycket var högt på de tre körerna i kvällens ”Körslaget”. På programmet stod nämligen operasång, denna krävande konstart som vanligtvis tar flera år att behärska.

Men artisterna och deras amatörkörer lyckades ändå med den äran och fick fina omdömen av både kvällens gäst Malena Ernman och körexperten Gabriel Forss. Den senare verkade ha tagit åt sig av förra veckans kritik mot hans hårda omdömen och i kväll hade han idel lovord till deltagarna.

– Jättebra! Det där var Pavarottis parad-aria och den är bland det svåraste man kan göra, sa Malena Ernman om Rongedalarnas version av Verdis ”La donna e mobile” ur ”Rigoletto”.

Men trots det lyckades man inte charma tittarna tillräckligt för att få någon finalbiljett och bröderna med kör fick nöja sig med en bronsmedalj. Efteråt är bröderna besvikna.

– Jag tycker att vi var bäst i kväll, kören har aldrig varit så bra. Men jag känner en ernorm stolhet. Vi var fantastiska och kunde inte gjort det bättre. Resan hit har varit fantastisk och så faller vi på målsnöret, men jag antar att det är så underhållning är, säger Magnus Rongedal till Nöjesbladet när kamerorna slocknat.

Varför nådde in inte fram tror du?

– Jag har inten aning, jag vet att vi har stort stöd hemma och ute i landet.

Men en liten tröst kanske är att Torgny Persson, en av medlemmarna i Team Rongedal fick en oväntad invit av Malena Ernman. Hon imponerades nämligen så av Torgnys insats som solist att hon erbjöd honom en plats på scenen när sångerskan ordnar en klassisk minifestival i Dalhalla i sommar.