Årets bästa nya serier – i halvtid

Publicerad:
1 av 6

TV

Halva året har gått. Här är serierna du verkligen bör streama ikapp, om du har missat dem.

1. Killing Eve


Utan tvekan hela vårens häftigaste och mest underhållande nytillskott. Phoebe Waller-Bridges serie om den ömsesidiga besattheten mellan en psykopatisk yrkesmörderska (Jodie Comer) och agenten som jagar henne (Sandra Oh), är blodig, skruvad, rolig och galopperande underlig, och tar spiongenren till nya höjder. Och det blir en andra säsong, halleluja.
HBO Nordic


2. The terror


Riktigt sofistikerad, isande otäck skräck i prestigeförpackning är man inte bortskämd med, men den här AMC-serien om den olycksaliga Franklinexpeditionen, som på 1800-talet skulle utforska Nordvästpassagen men gick under i ett arktiskt helvete, levererade så att man tappade hakan. Ett mästerverk fullt av galenskap, förtvivlan och ohyggliga fasor.
Amazon Prime Video


3. Succession


Svart humor med frätande dialog möter tragedi med Shakespeare-vibbar i det här inte direkt jättedjupa men å andra sidan mycket välspelade (Kieran Culkin är en fest) och enormt roande dramat om den sönderfallande mediedynastifamiljen Roy. "Succession" förnyades precis för en andra säsong, och borde ha potential att bli HBO:s nästa stora dysfunktionella familjedrama.
HBO Nordic


4. Barry


"Barry", av och med Bill Hader, är en udda fågel bland komedier, och HBO:s finaste nya bidrag till genren på flera år. En svart humoristisk, våldsam och melankolisk historia om en ensam och deprimerad före detta marinsoldat, numera yrkesmördare i mellanvästern, som åker till LA för att utföra ett mord men plötsligt hittar tillbaka till sin mänsklighet hos en samling teaterentusiaster.
HBO Nordic


5. Gråzon


Vad gäller vårens nya inhemska serier har jag skrattat gott åt Kanal 5:s obekväma humorpärla "Helt perfekt" (Dplay), men mest imponerande var nog ändå C Mores svensk-danska "Gråzon". Ett perfekt rollbesatt (Tova Magnusson, Birgitte Hjort Sørensen, Ardalan Esmaili, Joachim Fjelstrup), välskrivet och pulserande spännande terrordrama som står sig i den internationella konkurrensen.
C More


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publicerad:

LÄS VIDARE