Allt du behöver veta om ”Idol” 2017

Publicerad:
Uppdaterad:
Pär och Gina.
Foto: STEFAN MATTSSON
Pär och Gina.

TV

Juryn. Tiderna. Programledarna.

Här är därför allt du behöver veta om ”Idol” 2017.

Auditionturnén i ”Idol” har i år besökt Stockholm, Skellefteå, Malmö, Göteborg och Jönköping i jakt på nya talanger.

Programmet, som sänds i TV4 och i TV4 Play, går i vecka 35 in i ett allvarligare läge. Då är det dags för slutaudition och tv-tiderna, samtliga med start 20.00, är som följer:

Måndagen den 11 september är det gruppmoment i slutaudition.

Tisdagen den 12 september är det solosång i slutaudition.

Onsdagen den 13 september är det den definitiva slutauditionen.

Fredagsfinaler med olika teman

Efter det är det dags för kvalveckan där ett kval sänds varje kväll från måndag till fredag, 18–22 september. Kvalsändningarna kommer att fortsätta i TV4 Play efter programmens ordinarie slut på en timme.

Från och med den 29 september startar sedan fredagsfinalerna. Förra året handlade det om totalt tolv fredagsfinaler med olika teman för varje program. I mitten av november förra året stod det klart vilka teman och gästartister som skulle vara med i programmen.

Pär Lernström, 36, har lett programmet de sex senaste säsongerna och gör så även i år. I höst får han också sällskap i programledarrollen av Gina Dirawi, 26, som lämnat SVT för konkurrenten TV4.

Nytt i ”Idol” 2017: Två tillbaka, en ny och en kvar i juryn

I juryn är det både bekanta och nya ansikten för ”Idol”-publiken.

Veteranen Anders Bagge, 49, gör sin nionde säsong i programmet. Förra året gjorde han ett uppehåll men i år var det dags för comeback.

Ett längre uppehåll gjorde Kishti Tomita, 53, som var med när ”Idol”-resan begav sig i TV4 år 2004. Hon var med de första fyra säsongerna men valde sedan att sluta då hon blev utbränd. Men nu i 2017 har hon alltså gjort comeback efter tio års frånvaro.

Nikki Amini, 32, gjorde sin debut i juryn förra året, då vid sidan om Fredrik Kempe, 45, och Quincy Jones III, 48. Nu är hon inne på sin andra säsong i programmet.

Nytillskottet i juryn stavas Alexander Kronlund, 45. Han har tidigare arbetat med artister som Roby, Ariana Grande och Demi Lovato.

Publicerad:

LÄS VIDARE