Johan Rheborg gör huvudrollen i svensk Agatha Christie-serie

Johan Rheborg som Sven Hjerson.
Johan Rheborg som Sven Hjerson.

En svensk Agatha Christie-serie?
Jo, C More och TV4 har faktiskt en på gång, med Johan Rheborg i huvudrollen som mästersnoken Sven Hjerson.

TV4 och C More är på gång med en Agatha Christie-serie med en intressant twist.

Ariadne Oliver är en karaktär från Agatha Christies böcker som skriver deckarmysterium och är kompis med Hercule Poirot. Hennes mest kända böcker handlar om den finska vegetarianen och mästerdetektiven Sven Hjerson – och det är alltså han som nu ska få en egen serie.
Serien heter ”Agatha Christies Sven Hjerson” och beskrivs som ”en modern, lekfull och spännande pusseldeckare med glimten i ögat”, och huvudrollen spelas av Johan Rheborg.
– Agatha Christies Sven Hjerson älskar dyra kläder, är svag för rödhåriga personer och specifika vinylsamlingar, får han välja äter han helst rårivna grönsaker. Han är en riktig anglofil och ensamvarg. Jag är fortfarande i en fas där jag lär känna honom, varje dag är full av nya upptäckter. Långsamt tar han form, men det är en högst angenäm process, säger Johan Rheborg i ett pressmeddelande.
Hanna Alström gör rollen som Hjersons parhäst Klara Sandberg, och det här är vad vi vet om handlingen:
Vi får följa före detta brottsutredaren Sven Hjerson som varit med och löst några av Sveriges svåraste fall genom tiderna. Sedan några år har han dragit sig tillbaka från rampljuset och lever nu långt utanför radarn. Ett liv kantat av dagliga rutiner, vegansk kosthållning, dedikerat vinylsamlande och en helt oerhörd kärlek till skvaller.

Klara Sandberg är producent av reality-tv och lever sitt liv tillsammans med sambon Niklas och dottern Olivia. Hon har stagnerat i karriären och söker något nytt – blev det inte mer av livet än så här? Hon lyckas sälja in ett programupplägg med Hjerson som skulle kunna bli lösningen på alla hennes problem i livet. Problemet är bara att hon aldrig träffat Sven Hjerson…
Patrik Gyllström, Björn Paqualin, Jakob Beckman, Martin Luuk och Aron Levander står för manus, och inspelningen pågår just nu på Åland. Premiär blir det hösten 2021, och då kommer ”Agatha Christies Sven Hjerson” att sändas både som fyra långfilmer, och som en åtta delar lång tv-serie.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publisert:

LÄS VIDARE