Månadens måsten! De tio hetaste tv-serierna just nu

Publicerad 2020-03-05

”Bäckström”, ”The English game” och ”Westworld”.

Jättekrångliga ”Westworld” gör comeback. Det kommer nytt från mannen bakom ”Downton Abbey”, och även från mannen bakom ”The wire”. Och Kjell Bergqvist är Evert Bäckström.

Här är tio serier man inte vill missa i mars.

1. Kingdom


Jag älskade den första säsongen av den här sydkoreanska serien, som utspelar sig i Korea under Joseondynastin och blandar pampigt historiskt drama och svärdfajter med zombieskräck. Galet tjusig, rolig och kreativ, men klyftiga kommentarer om klass och politisk röta. Nu kommer äntligen säsong två!
Netflix, 13 mars


2. Bloodride


Nästa norska Netflix-original efter ”Hjem til jul” och ”Ragnarök” är ”Bloodride”. En skräckantologi som utlovar ”sex unika berättelser om fasa, berättade med munterhet och entusiasm”. Mysterier, oväntade vändningar och paradoxer ska mixas med morbid humor i ”ett realistiskt, men samtidigt märkligt universum”. Jag är absolut nyfiken.
Netflix, 13 mars


3. Agatha Christie's The pale horse


Har man, som jag, gillat Sarah Phelps tidigare Agatha Christie-filmatiseringar för BBC, måste man så klart även kolla in denna, som alltså är baserad på ”Den gula hästen” från 1961. Med Rufus Sewell i huvudrollen
Amazon Prime Video, 13 mars


4. Westworld


Det är bäst att koncentrera sig ordentligt när Jonathan Nolans och Lisa Joys monumentala mindfuck till serie är tillbaka med en tredje säsong. Den lär bli väldigt olik de två föregående, då den tar oss ut i den verkliga världen, utanför Westworld, och nya på rollistan är bland andra den evige ”Breaking bad”-favoriten Aaron Paul, Lena Waithe, fransmannen Vincent Cassel och rapparen Kid Cudi.
HBO Nordic, 16 mars


5. The plot against America


”The wire”-snillet David Simon och hans parhäst Ed Burns har skapat den här lovade miniserien efter Philip Roths bok med samma namn. Handlingen utspelar sig i ett alternativt USA under andra världskriget, där den judiska, New Jersey-baserade arbetarklassfamiljen Levin med växande oro ser hur den främlingsfientliga populisten och flyghjälten Charles Lindbergh stiger i graderna, blir president, och styr landet i fascistisk riktning. Med bland andra Winona Ryder, Zoe Kazan och John Turturro.
HBO Nordic, 17 mars


6. Sjölyckan


Den här FLX-producerade komediserien om sommarstället Sjölyckan, där tre generationer försöker semestersamsas, kommer tillbaka med en andra säsong. I vilken Hans Mosesson, Marianne Mörck, Malin Cederbladh, Gustaf Hammarsten, Henrik Schyffert och Shima Niavarani får sällskap av Anastasios Soulis, som spelar den närmast perfekta sonen till Mörcks rollfigur Söderberg. Den nya säsongen kommer till C More först, men kommer även att sändas i TV4, med start den 3 april.
C More, 20 mars

”Sjölyckan”.

7. Aldrig vuxen


Man gillar ju norska serier, och i den här är dessutom den pålitliga svenska humorfavoriten Fredrik Hallgren med. ”Aldrig vuxen” handlar om ett gäng ungdomskompisar som har vuxit upp och skaffat barn och flyttat tillbaka hem till barndomens kvarter, där de nu får uppleva tonårstiden igen. Fast den här gången från den andra sidan – som föräldrar.
Dplay, 20 mars


8. The English game


”Downton Abbey”-skaparen Julian Fellowes nya! Ett drama i sex delar som beskrivs så här av Netflix: Två fotbollsspelare från olika sidor av 1800-talets klassklyftor kämpar med professionella och privata utmaningar för att förändra sporten – och England – för alltid.
Netflix, 20 mars

”The English game”.

9. Self made: Inspired by the life of Madam CJ Walker


Biografiskt drama med Octavia Spencer i rollen som entreprenören och aktivisten Madam CJ Walker, som under slutet av 1800-talet och fram till sin död 1919 gjorde sig en förmögenhet på att utveckla och sälja smink och hårprodukter för svarta kvinnor. Med Tiffany Haddish, Carmen Ejogo och Blair Underwood i övriga större roller.
Netflix, 20 mars


10. Bäckström


Mycket pepp på denna! För vem kan vara lämpligare för rollen som Leif GW Perssons dryga mordutredare Evert Bäckström än esset Kjell Bergqvist? Övriga roller i den här kriminalserien görs av Agnes Lindström Bolmgren, 10-årige Elvis Stegmar, Helen Sjöholm, Livia Millhagen, Linus Wahlgren, Jens Hultén, Johan Widerberg och Filip Berg.
Handlingen beskrivs så här:
Bäckström kretsar runt den rikskända mordutredaren Evert Bäckström (Kjell Bergqvist) som stoltserar med att ha löst 99 procent av alla fall som han tagit sig an. Men när en dödskalle med skotthål hittas på en obebodd ö i skärgården ställs Evert Bäckström inför ett svårare mysterium än vad han hade kunnat föreställa sig.
Serien kommer även att sändas i TV4, med start den 7 april.
C More, 23 mars

Agnes Lindström Bolmgren, Kjell Bergqvist och Elvis Stegmar i ”Bäckström”.

Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


ANNONS