SVT gör dramakomedin ”Dejta” – premiär nästa år

Publicerad 2019-06-10

Peshang Rad, Nova Waldfogel, Maria Sundbom, Bahareh Razekh Ahmadi och Klara Zimmergren.

Senaste nytt från SVT:s dramafabrik är "Dejta". En dramakomedi av Sara Kadefors, med bland andra Maria Sundbom och Klara Zimmergren.

Nu meddelar SVT att inspelningarna av en ny svensk dramakomedi är i gång.
Den heter "Dejta", och är skriven av Sara Kadefors, fritt efter den finska förlagan "Klikka Mua", av Johanna Vuoksenmaa.
Serien beskrivs som en "varm och charmig dramakomedi om att våga leva livet fullt ut", och handlar om Ella. En frånskild kock med egen cateringfirma som har fullt upp med att "tråckla ihop livet som mamma med sitt hektiska jobb" och inte förstår hur hon skulle hinna träffa någon ny, men ändå, två år efter skilsmässan, känner att någonting saknas.
Hennes bästa väninna Nilo ger henne knuffen hon behöver genom att skapa en profil åt henne på en dejtingsajt. Något som "öppnar dörren till en ny värld av romantik, äventyr och besvikelser men också en hel del härlig passion".
Huvudrollen som Ella spelas av Maria Sundbom, som vann en Guldbagge för sin roll i "Flickan, mamman och demonerna" och senast har setts i Kanal 5:s "Det som göms i snö" och Netflix "Störst av allt".
Väninnan Nilo spelas av Bahareh Razekh Ahmadi, Klara Zimmergren gör rollen som Ellas ex-svägerska Monica, och i övriga roller syns Peshang Rad, Nova Waldfogel, Emelie Jonsson och Christopher Wollter.
Regisserar gör Jens Sjögren och Rojda Sekersöz.
"Dejta" sänds i åtta avsnitt och beräknas ha premiär våren 2020.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


ANNONS