En lyxig röra, pilska tonåringar och mystisk minnesförlust

VECKANS STREAMINGTIPS Apples stjärnspäckade tittfest ”The morning show” är tillbaka.

Mikael Persbrandts svenske hantverkare ska bli pappa i en ny säsong av Netflix-favoriten ”Sex education”.

Och Viaplays ”Close to me” levererar spänningen.

The morning show


Lyxig, melodramatisk, rörig, proppfull med stjärnor, förvirrad – och väldigt underhållande. Apples maktsåpa om dysfunktionen och dramatiken på en stor nyhetsshow i svallvågorna efter en metoo-skandal, är allt det och lite till. Den slutade en första, ojämn säsong på topp, och är nu, efter en lång coronafördröjning, tillbaka med en andra ojämn säsong (i vilken den bland annat avhandlar just coronapandemin, naturligtvis). Flytet är fortfarande inte där. Men man kan ju ändå inte låta bli att titta. Och vilken ensemble! Jennifer Aniston är bättre än någonsin, och nu ser vi också den eminenta Holland Taylor, Julianna Margulies och italienska Valeria Golino som en fräsig kvinna som dyker upp i Steve Carells vanhedrade karaktär Mitch Kesslers europeiska isolering.
Apple TV+. Nya avsnitt på fredagar


Sex education


Laurie Nunns kloka, varma och roliga tonårssexdramakomedi är tillbaka med en tredje säsong, i vilken diverse sexuella och emotionella dilemman hanteras med sedvanlig omsorg. Moordale har fått en ny rektor (”Girls” Jemima Kirke), som försöker styra upp skolans stil och rykte med konservativa nypor efter klamydiaskandalen. Otis (Asa Butterfield) har knapplösa knull med överstesnobben Ruby (Mimi Keene). Eric (Ncuti Gatwa) har ett komplicerat förhållande med sin forne mobbare Adam (Connor Swindells), som har kommit ut som gay. Och Mikael Persbrandts svenske hantverkare ska bli pappa på äldre dagar.
Netflix


Close to me


Den danska stjärnan Connie Nielsen gör huvudrollen i den här lite repetitiva men efter ett tag ändå ganska spännande psykologiska thrillern, som bygger på Amanda Reynolds roman med samma namn. Hon spelar Jo, som lider av minnesförlust efter ett otäckt fall nerför trappan i sitt eget hem och nu börjar misstänka att folk i hennes närhet ljuger och döljer saker för henne. Ramlade hon verkligen på grund av klumpighet eller några glas för många innanför västen? Eller var det någon som puttade henne? Och var det i så fall hennes man (Christopher Eccleston)? Eller någon annan?
Viaplay

”The morning show”, ”Sex education” och ”Close to me”.
”The morning show”, ”Sex education” och ”Close to me”.

Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publisert:

LÄS VIDARE