Mad men skulle fått spinoffserie

TV

Ville föra 60-talsserien till modern nutid

1 av 3

”Mad men” är på väg mot sin upplösning.

Nu avslöjar seriens skapare att tv-bolaget ville göra en spinoff.

Och den skulle utspelat sig i modern tid.

Tv-kanalen AMC har på senare tid visat en förkärlek för att göra spinoffs på sina mest populära serier. Först fick ”Breaking bad” Netflix-serien ”Better call Saul” och nu är en prequel till ”Walking dead” på planeringsstadiet.

Nu avslöjar skaparna bakom ”Mad men” att tv-bolaget ville göra en uppföljning på kanalens flaggskepp. Först funderade man på att låta karaktären Peggy, spelad av Elizabeth Moss, flytta från New York till Los Angeles och fortsätta sin karriär där. Men sedan började tankarna på en serie som utspelar sig i nutid att komma.

– ”Mad men” slutar för nästan 50 år sedan så de flesta karaktärerna skulle vara döda. Sally var den enda huvudkaraktären som var ung nog att kunna vara intressant 30 eller 40 år senare, säger en av seriens producenter, Sandra Stern.

För snygg för huvudrollen

Seriens skapare Matthew Weiner berättar också att January Jones först provspelade för rollen som Peggy och att han var den enda som trodde att Jon Hamm var perfekt för rollen som Don Draper.

– Vid den här tiden (2006) var manliga huvudrollsinnehavare inte tvålfagra, de ville ha en mer oborstad typ men jag tyckte att Jon var perfekt, säger han.

Andra halvan av seriens sista säsong börjar sändas på AMC i USA den 5 april.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mad Men