”De dömer ut mig”

avYlva Niklasson

TV

”Idol”-Alice fruktar juryns egen stjärna – känner sig motarbetad

Foto: Anderas Bardell/Jimmy Wixtröm

I kväll avgörs vilka idoler som går till final i Globen.

Men juryn har redan hittat Sveriges nya kvinnliga stjärna – 18-åriga Janet Leon som inte ens är med i tävlingen.

Nu frukar Alice Svensson att juryn vill röja henne ur vägen för sin egen artist.

I kväll är ”Idol”-temat juryns val, och Andreas Carlsson och Laila och Anders Bagge har bestämt vilka låtar som ska framföras.

Alice Svensson, 16, har tilldelats Robyns ”Keep this fire burning” och Avril Lavignes ”Girlfriend”. Hon är besviken.

– Jag vet inte vad de tänkte när de valde de här låtarna. Laila sa själv att killarna har fått starkare låtar än mig. Andreas också. Det är tråkigt att de dömer ut mig innan de ens har hört, säger hon och suckar uppgivet.

”Låtarna är inte bra”

– Jag vet redan från början att de inte tycker de här låtarna är bra, det känns jättetråkigt och orättvist att jag har sämre förutsättningar än killarna.

Alice har en teori om varför juryn gett henne låtar som hon inte tycker passar henne. Det handlar om den 18-åriga artisten Janet Leon som jury-trion har signat på sitt eget bolag Meriola, och som de planerar att marknadsföra efter ”Idol”.

– Jag vet att de inte vill att jag ska köra pop med soul- och r’n’b-inslag. Det är min stil, men den stilen har deras artist också – det är klart att de inte vill att jag också ska ha samma då, säger Alice.

När Nöjesbladet talar med Laila Bagge tillbakavisar hon anklagelserna bestämt.

– Hon har fått Robyn för att hennes röst kommer passa den. Det är en pop-r’n’b-låt, där har hon svar på tal att hon inte skulle konkurrera med vår artist.

”Väldigt irriterad”

– Jag blir väldigt irriterad, vi har verkligen valt med omsorg. Vi kan ju välja fel, men vi har verkligen tänkt till och tror att det kommer att låta så himla bra. Att vi favoriserar killarna är fel, vi håller inte på med sådant sandlådelekeri.

”Fånigaste jag hört”

Att killarna tilldelats starkare låtar håller hon inte med om.

– Det var det fånigaste jag hört. Menar hon att Robyns låt inte är stark? Och Avrils låt är ju en megahit. Tråkigt att hon tror på skvaller. Men det är klart, hon är lite ung, säger Laila Bagge.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol