De gav ’kokain’ till personalen

TV

”Ballar av stål” anmält igen – nu av arbetsförmedling och polisen

Foto: rent mjöl i påsen? ”Ballar av stål” har hamnat i nytt blåsväder.

Tv-teamet ville bjuda arbetsförmedlarna på ett vitt pulver.

Nu polisanmäls programmet ”Ballar av stål” – för andra gången på en vecka.

Foto: Dan Panas.

Som Aftonbladet tidigare har avslöjat har Kanal 5 tagit över det redan kontroversiella humorprogrammet ”Ballar av stål”, efter att SVT beslutade att inte sända det.

Och skandalerna låter inte vänta på sig den här gången heller.

Produktionsbolaget Strix har den senaste veckan dragit på sig två polisanmälningar.

I måndags klev en person ur inspelningsteamet in på en arbetsförmedling i Stockholm och sa att han sökte ett välbetalt jobb. Sen tog han upp en påse med vitt pulver som han ville bjuda personalen på.

Blev rädd

Enligt anmälan, som rubriceras som ofredande, kände sig en kvinna i personalen väldigt illa till mods och rädd.

– Vissa kan ta illa vid sig och det beklagar vi. Jag hoppas den här kvinnan förstår hela sammanhanget efter att ha pratat med produktionsbolaget, säger Kanal 5:s presschef Dan Panas.

Den andra anmälan kommer från Polisen själva.

– En patrull som letade efter en efterlyst person blev invinkad av en servitris som bad om hjälp med en bråkig och högljudd gäst på uteserveringen. De beslutar att avlägsna gästen från platsen. Därefter berättar gästen att han är skådespelare för ett tv-program och att allt var ett skämt, säger polisens presstalesman, Tove Hägg.

”Känns olustigt”

– Polisen har tillräckligt att göra för att åka på fejkade händelser, det känns olustigt.

– Vi ska så klart inte ta Polisens resurser i anspråk i onödan, det är tråkigt om de tycker att vi har gjort det, säger Dan Panas, presschef på Kanal 5.

Men i polisanmälan står det att skådespelaren på Medborgarplatsen tyckte att det var ”en bra krydda att polis larmades till platsen”?

– Om det stämmer så håller jag inte med om att Polisen ska ses som en krydda. Men de uppgifter jag fått är att polis och produktionsbolaget gick igenom scenen direkt efter inspelningen, säger Panas.