Pernilla tävlar mot ”sig själv”

TV

Alla namn är klara för showen där artister möter sina kopior

1 av 7 | Foto: DUBBELTRUBBEL Pernilla Wahlgren är en av dem som ställer upp i ”Copycat singers”, en ny tv-tävling där deltagarna ska försöka låta så likt artisterna som möjligt. Andra som nu är klara är bland andra Christer Sandelin och Shirley Clamp.

Mycket har varit hemligt kring TV3:s nya musikprogram ”Copycat singers”.

Men nu kan Nöjesbladet avslöja allt.

– Det är ett superspännande koncept, säger programledaren Lina Hedlund.

I programmet ställs kända svenska artister mot deltagare med uppgift att låta så likt den aktuella artisten som möjligt.

Nöjesbladet har tidigare avslöjat att Lasse Berghagen, 66, Tommy Nilsson, 51, Markoolio, 36, och Caroline af Ugglas, 39, tackat ja till ”Copycat singers”.

Nu kan vi avslöja resten.

Christer Sandelin, 49, Pernilla Wahlgren, 43, och Shirley Clamp, 38, ska också tävla mot sina kopior.

– Det skulle bli lite pinsamt om juryn inte hör att jag är jag, säger Christer Sandelin.

Att Caroline af Ugglas gillar konceptet är inte så märkligt – hon försökte själv sälja ett näst intill identiskt program för två år sedan.

– Tyvärr hann någon annan först. Men det är ett fantastiskt koncept och det ska bli jätteroligt att vara med, säger hon.

”Känns klockrent”

Lina Hedlund, 33, känd från popgruppen Alcazar, kommer att leda programmet – som blir hennes programledardebut.

– Jag har velat leda program i flera år och det känns klockrent med det här programmet. Och det här med att härma artister var så min musikresa började, säger hon.

Fem jurygrupper

Programmet kommer att ha fem olika jurygrupper som plockar bort deltagare i olika faser. Den första juryn lanserar TV3 som ”tondöv” och består av tv-kommentatorn Arne Hegerfors, 69, ”FCZ”-Tore Kullgren, 31, och tidigare ”Fröken Sverige”-vinnaren Johanna Lind, 39.

”Känner energin”

Därefter går beslutsmakten över till artisternas närstående – och slutligen till publiken.

– Det blir nog svårare för kopiorna att lura juryn med våra nära och kära, för de kan känna energin i rummet om det är ens dotter eller bästa kompis som sjunger, säger Caroline af Ugglas.

Det här är Copycat singers

TV 3:s nya musikprogram med premiär i slutet av november.

I varje avsnitt ställs den aktuella artisten mot fem kopior. Juryns uppdrag är att skicka hem personerna de tror är kopior. Fem olika jurygrupper ska försöka utse vem som är äkta – och vem som är kopian. Den första gruppen består av tv-kommentatorn Arne Hegerfors, 69, ”FCZ”-Tore Kullgren, 31, och tidigare ”Fröken Sverige”-vinnaren Johanna Lind, 39. En uppställning TV3 lanserar som ”tondöv”.

När den ”tondöva” juryn plockat bort en deltagare går turen till artisternas bekanta, nära vänner, familj och slutligen publiken.

Först när publiken sagt sitt är det bestämt vem som låter mest som artisten – artisten själv eller kopian.