Paren dansar till Orup live

TV

Sjunger nya tolkningar av hitsen i Let’s dance – men vägrar dansa själv

Foto: Fan av Let's dance Orup brukar titta på ”Let's Dance”. ”Eftersom jag själv är så extremt usel på att dansa är jag imponerad av att de vågar och att de faktiskt lär sig så mycket.”

På fredag dansar kändisarna till Orup-låtar i ”Let’s dance”. Artisten är själv på plats för att sjunga live med orkestern.

– Jag är imponerad av deltagarna – själv är jag usel på att dansa, säger Thomas ”Orup” Eriksson.

Han blir hellre jagad av vargar än svänger om inför publik. Men när paren i ”Let’s dance” intar golvet står Orup, 52, gärna på scenen.

Helgens ”Let’s dance” har Orup-tema. Artisten gästar själv programmet och framför nya versioner av gamla hits, samt en sång från senaste skivan.

Nytt inslag

– Det är en ära att bli tillfrågad. Och eftersom jag är lättsmickrad gick jag på det stenhårt, säger Orup.

Att bygga en hel kväll kring en musiker är ett nytt inslag i ”Let’s dance”.

– Vi valde Orup för att han är en fantastisk artist. Dessutom passar hans låtar bra för rumba och quickstep, säger Magnus Karlsson Lamm, exekutiv producent för ”Let’s dance”.

Tillsammans med orkesterns kapellmästare har Orup valt ut och arrangerat om sju låtar så att de funkar för veckans danser.

– Tur att det inte var vals, då hade jag fått ta bort ett slag i varje takt! Men flera av mina låtar går redan i quickstep – tydligen, säger Orup och skrattar.

Också rumban med sina långsamma, romantiska harmonier passar låtskatten bra, menar han. Låten ”Stockholm” tycker han fick en helt ny, skön stämning.

”Glöm det!”

Men själv tänker han inte ta så mycket som ett danssteg.

– Det kan du hårdglömma! När jag gifte mig konstaterade jag och min hustru att det nog var den sämsta bröllopsvalsen genom tiderna.

Kan du tänka dig att vara med i ”Let’s dance” själv?

– Nä du, jag tror nästan att förra svaret besvarar den frågan ...

ARTIKELN HANDLAR OM