Allt ljus på Tova

TV

”Gynekologen i Askim” är bara ett av Tova Magnusson-Norlings succéprojekt

Tova Magnusson-Norling gör succé – både som regissör och skådespelare.

Nu satsar hon vidare mot nya framgångar.

– Det är så att man får nypa sig i armen, säger hon.

Foto: Foto: FRIDA LENHOLM
”Det kan vara svårt att skildra erotik på scenen. Men vi har hittat ett sätt att angripa det”, säger Tova Magnusson-Norling.

Punkt SE träffar henne på Stadsteatern i Stockholm. Där spelar Tova Magnusson-Norling grevinna i ”Figaros bröllop”. En pjäs som sålt ut alla föreställningar fram till årsskiftet och som fått strålande recensioner. På grund av det stora publiktrycket sätts nu extraföreställningar in under januari och februari.

– Det kan vara svårt att skildra erotik på scenen. Men vi har hittat ett sätt att angripa det. Trots att det är en föreställning med mycket humor tar vi tag i det svarta och tar pjäsen på allvar. Det verkar folk uppskatta, säger Tova Magnusson-Norling.

Men ”Figaros Bröllop” är inte hennes enda succéprojektet just nu. I kväll är det dags för tredje delen av ”Gynekologen i Askim” på SVT. Programmet har fått en strålande start och har en miljon tittare. Tova Magnusson-Norling står för regin.

– Jag är jättenöjd med serien. Man får känna mycket med karaktärerna och följa deras utveckling. Dessutom är den snyggt gjord.

Efter framgångarna trillar nu många nya jobberbjudanden in. Tova Magnusson-Norling berättar att hon har en rad hemliga projekt på gång.

– Jag skulle vilja göra filmer på ett antal böcker av en svensk kvinnlig författare, något mer kan jag tyvärr inte berätta. Men först ska jag vara på teatern ett år till, arbeta som regissör och sätta upp ett par olika grejer. Men vad det är kan jag inte heller säga än.

Jonas Andersson/PunktSE