”Käpprätt åt helvete”

avJohan Edling, Zandra Lundberg

TV

Tim-Joel utröstad ur ”Ung & bortskämd”

Foto: Foto: SVT
Tim-Joel anser att Karolinas pappa Anders och Paulinas pappa Tomas samarbetar för att få sina döttrar kvar i tävlingen.

Han har gjort mest hushållsarbete av alla.

Ändå blev det Tim-Joel Bergman Nilsson, 20, som röstades ut i kvällens ”Ung & bortskämd” i SVT.

Helt fel tycker de andra deltagarna. Och Tim-Joel själv.

– Jag blev otroligt besviken, säger han till Nöjesbladet.

Det var ett nervöst föredrag för en skolklass som blev Tim-Joels fall.

Alla deltagarna fick välja sitt ämne. Tim-Joel valde mopeder. Nervositeten för att prata inför en grupp bidrog till att han började prata om att trimma mopeder. En svordom smög sig också in i framträdandet.

Det var för mycket för föräldrarna som valde att skicka hem Tim-Joel.

– Jag blev otroligt besviken. Jag hade gjort mest i huset och fattade verkligen inte varför jag skulle åka ut, säger Tim-Joel till Nöjesbladet.

Två av de andra eltagarna reagerade också starkt emot röstresultatet.

– Jag förstår inte hur föräldrarna tänkt. Jag tycker att motiveringen var bristfällig. Jag tycker det var riktigt synd. Tim-Joel är och förblir en grym människa, sa Daniel i programmet.

Anklagas för pakt

Tidigare deltagaren Jean-Pierre Marques går så långt att han i ett inlägg på SVT Debatt redan innan kvällens program anklagade Paulinas pappa Tomas och och Karolinas pappa Anders för att ha bildat en pakt.

Något som både Tim-Joel och Karolina håller med om.

– Jag håller med Jean-Pierre till 200 procent. Det skulle inte förvåna mig om de två papporna paktat ihop sig. Så har det sett ut sedan tredje programmet. De vill att det ska gå bra för sina döttrar och såg mig som ett hot i finalen, säger Tim-Joel.

– Jag har en liten känsla av att min pappa, Paulinas pappa och Daniels mamma har paktat ihop sig. För hade det varit ett seriöst och rättvist spel hade Tim-Joel varit kvar. Det är som det är och går inte att göra så mycket åt. Men det känns lite tråkigt att visa är här som inte förtjänar det, säger en tårögd Karolina i programmet.

Paulinas pappa Tomas slår tillbaka.

– Nej, det är verkligen ingen pakt. De här övriga åtta föräldrarna har ju faktiskt röstat ut sina egna barn. Det är inte vi som röstat ut dom, säger han till Nöjesbladet.

”Inte seriöst”

Även Tim-Joels mamma är skeptisk.

– Jag upplever att man inte ser objektivt, seriöst och realistiskt på man faktiskt får se. Jag saknade det och blir lite besviken. Man börjar ta på små detaljer, som att det blev fel på grund av din scenskräck, sa hon till Tim-Joel efter utröstningen.

Det är upp till föräldrarna att nominera vilka som inte förtjänar att vara kvar i programmet. Tim-Joel sågar röstningssystemet.

– Det är käpprätt åt helvete. Det är dåligt av föräldrarna som röstar för att få sina egna barn kvar. Men också av SVT. Hur tänkte dom? De skulle kunna haft en jury eller att tittarna fick bestämma. Nu är det så jävla orättvist.

Den som borde åkt ut enligt Tim-Joel var just Karolina.

– Jag tycker att Karolina borde åkt ut. Det har jag sagt hela tiden.

– Det är värre att man springer omkring och inte gör ett skit än att man är nervös eller säger något fel på ett föredrag.

Finalen av ”Ung & bortskämd” sänds tisdag 20.00 i SVT1.