Jenny Strömstedt

"Jag tar inte Anders på k***n"

Av: 

Mikael Delin

TV

Jenny Östergren fick tittarna att sätta morgonkaffet i halsen

Jenny Östergren och Anders Kraft intervjuade Dramatenchefen Marie-Louise Ekman om sextrakasserier inom teatern.
Jenny Östergren och Anders Kraft intervjuade Dramatenchefen Marie-Louise Ekman om sextrakasserier inom teatern.

Under en diskussion om sextrakasserier på Dramaten tänder Nyhetsmorgons Jenny Östergren till. När Dramatenchefen pratar om skådespelares utsatthet i media utbrister programledaren:

– Vi journalister är också utsatta, med det betyder inte att jag tar Anders på kuken.

Dramatenchefen Marie-Louise Ekman var inbjuden till TV4:s Nyhetsmorgon för att prata om sextrakasserierna av kvinnor inom teatern. De senaste dagarna har det rapporterats om hur etablerade manliga teaterprofiler sextrakasserat och tafsat på kvinnliga medarbetare.

I Nyhetsmorgon berättade Marie-Louise Ekman för programledarna Jenny Östergren och Anders Kraft om hur utsatt man kan känna sig som skådespelare. En utsatthet som hon tycker att medias rapportering bidrar till. Då avbryter Jenny Östergren.

– Det jobb som vi har är också utsatt. Vi får väldigt mycket kommentarer om hur fula eller dumma vi är – men jag tar inte Anders på kuken för det.

Ber om ursäkt

Efter uttalandet har tittare hört av sig till både Nöjesbladet och TV4 med åsikter om vad programledare faktiskt får säga i tv:s morgonsoffor. Jenny Östergren ber om ursäkt men tar det hela med ro.

– Jag ville bara förtydliga att det finns många utsatta yrken där det inte är vanligt med sextrakasserier. Men det är klart att jag önskar att jag hade uttryckt mig annorlunda, säger hon till Nöjesbladet.

"Måste få vara spontan"

Programchefen Ann Tiberg är inne på samma spår. Flera tittare har vänt sig till henne med åsikter om uttalandet. De flesta har varit negativa men en del har varit positiva.

– Det är tråkigt om folk tar anstöt och vi vill självklart ha ett vårdat språk. Men vi lever i 2010-talet och då måste man få vara spontan, säger Ann Tiberg till Nöjesbladet.

ANNONS EXTERN LÄNK

3 för 2 på damtrosor hos Lindex! Få den billigaste på köpet. Rabatten dras av i kassan. Handla här

Lindex

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Jenny Strömstedt

Anders Kraft

Marie-Louise Ekman

Nyhetsmorgon