Sommarkrysset

Efter SVT:s diss – TV4 säger ja till Benjamin Ingrossos krav

Nöjesbladet avslöjar: Värvas till ”Sommarkrysset” istället

Av: 

Andreas Hansson

Mathilde Albinsson

TV

Benjamin Ingrosso krävde att få spela sin nya singel – då ratades han helt av SVT och ”Allsång på Skansen”.

I stället passade TV4 på att boka artisten till ”Sommarkrysset”.

”Att han väljer att gästa just oss gör oss förstås extra stolta”, skriver Caroline Norrby, exekutiv producent för ”Sommarkrysset”, i ett mejl till Nöjesbladet.

SVT vägrade gå med på Benjamin Ingrossos krav.

– Vi frågade om han kunde komma ett senare datum och då också köra en ny singel. Men det fungerade inte för dem, de ville ha ”Dance you off” i ett av de tidiga programmen och vi kunde inte lova det, säger Therese Hädinggård, Ingrossos presskontakt på skivbolaget TEN music.

Mamma Pernilla Wahlgren var oförstående.

– Det känns jättekonstigt att han inte är här, säger hon.

Då ryckte TV4 ut och knep honom till ”Sommarkrysset”.

Nöjesbladet kan berätta att artisten är med i årets upplaga, vars uppställning presenteras på torsdag.

Får sällskap av Felix

”Vi har Melodifestivalettan Benjamin Ingrosso och -tvåan Felix Sandman exklusivt hos oss på Sommarkrysset den 11 augusti”, bekräftar Caroline Norrby, exekutiv producent för ”Sommarkrysset” i ett mejl till Nöjesbladet.

”De kommer tillsammans att framföra sin stora duett-hit ”Tror du att han bryr sig”, som spelas och streamas flitigt just nu. Både Benjamin och Felix kommer även att, i sann Sommarkrysset-anda, både bjuda på nytt material och låta oss hör sina Mellolåtar”, skriver hon vidare.

– Vi hade diskussioner med ”Lotta på Liseberg”, ”Sommarkrysset” och ”Allsång på Skansen”, säger Therese Hädinggård.

Medan SVT sa nej till att ha med Benjamin Ingrosso senare under sommaren och låta honom spela sin egen låt gick TV4 med på kraven.

”Vår producent Henric von Zweigbergk och artistbokare Mathias Bridfeldt har haft en bra dialog med Benjamin och hans skivbolag från början. Vi jobbar alltid nära artist och skivbolag för att kunna skapa unika nummer för vår trogna och hängivna publik”, skriver Caroline Norrby i mejlet.

– De blev supertaggade när vi kommunicerade det till dem. Benjamin och Felix kommer och tanken är att de kör den nya låten, vi ska bara se till att få klart den, säger Therese Hädinggård.

Bryter en tradition

Benjamin Ingrosso medverkade i ”Allsång på Skansen” senast 2016. Förra året gästade han Gry Forssell och ”Sommarkrysset” rakt över gatan. Det brukar dock höra till traditionerna att årets vinnare i Melodifestivalen gästar allsångsscenen, men så blir det alltså inte i år.

”Att han väljer att gästa just oss gör oss förstås extra stolta. Vi vet att svenska folket älskar att se honom uppträda live, och att han kommer att bjuda på en fantastisk show”, skriver Caroline Norrby.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Rockbjörnen
Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

TV

/

Sommarkrysset

LÄS VIDARE

Så var premiären av Carina Bergfeldts talkshow i SVT

ÄMNEN I ARTIKELN

Sommarkrysset

Benjamin Ingrosso

Allsång på Skansen