Bonde söker fru 2016

Brandon: De turades om att sparka mig

avLouise Åström

Berättar i ”Bonde söker fru” om sin svåra uppväxt

1 av 2
Brandon Palm.

Brandon Palm, 34 hade en jobbig uppväxt kantad av svår mobbning.

I onsdagens ”Bonde söker fru” berättar han för Jennifer Erlandsson om sin svåra uppväxt.
– Tre stycken höll fast mig samtidigt som de turades om att hoppa och sparka mig i ryggen, säger han till Nöjesbladet.

I ”Bonde söker fru” berättar Brandon Palm, 34, för bonden Jennifer Erlandsson, att han haft en tuff uppväxt. I programmet framgår det att Jennifer Erlandsson anat att Brandon gått igenom någonting svårt. Ute vid hästhagarna berättar han att han varit mobbad under sin uppväxt i Gävle. Mobbningen pågick från första klass upp igenom gymnasiet.
– Jag har kusiner i USA så jag lärde mig engelska innan vi börjat med det i skolan. Mobbningen var dels på grund av avundsjuka för att jag snappade upp språket eftersom att jag har ett språköra, säger han till Nöjesbladet.

Brandon berättar hur elaka meddelanden lämnades på telefonsvaren och hur arga lappar trycktes ned i brevlådan. Mobbningen var även fysisk.
– I fyran så lekte jag med ett par andra barn som tog med mig till en hockeyrink. Det var på sommaren så det var ingen is i rinken. Där brottade de ner mig. Tre stycken höll fast mig samtidigt som de turades om att hoppa och sparka mig i ryggen.

Hur reagerade Jennifer på det du berättade?
– Hon sa att hon tyckte att det var 'strongt' gjort. Det var skönt att kunna prata med henne om det. Jag ville vara ärlig.

Bytte namn

För Brandon kom vändningen efter studenten när han tog beslutet att byta namn för att börja om 'på ny kula', som han uttrycker det.
– Jag har så mycket stöd omkring mig bara för att jag bytte namn. Det är helt sinnessjukt.

Tidigare hette han Christer. Namnet Brandon är en hyllning till Bruce Lee's son Brandon Lee som dog under en filminspelning 1993.
– Jag ville hedra honom på något vis. Jag gillar hans filmer och han hade sådan karisma i intervjuer.

Idag har Brandon hittat personer som uppskattar honom för den han är, berättar han.

– Jag kan inte vara mer stolt därför att jag har en så pass bra vänskapskrets runt omkring mig nu. Jag är mig själv och blir älskad för den jag är.

Har bett om ursäkt

Då och då möter han personerna som mobbat honom under uppväxten.

– När jag sjungit karaoke har de kommit fram och berömt mig. Det känns skitskumt. När jag ser dem så inser jag vilket helvete de utsatte mig för. Det skulle vara roligare om en piraya bet mig i arslet än vad det är att få beröm av dem.

Vissa av mobbarna har däremot sagt förlåt, 20 år senare.
– De har bett om ursäkt och sagt att de betett sig som vin. Det tycker jag är kurage, att de faktiskt vågar erkänna att faktiskt gjorde fel, säger han.

Bonde söker fru sänds onsdagar klockan 20:00 på TV4.

ARTIKELN HANDLAR OM