Rebecka: ”Kändes som att jag skulle svimma”

Publicerad:
Uppdaterad:

TV

Uppträdde sjuk – tokhyllades av juryn

1 av 4 | Foto: Rebecka Karlsson under den femte veckofinalen av ”Idol” 2016.

Rebecka Karlsson har kämpat med extrema magsmärtor under veckan.

Hon hyllades av juryn men det var inte utan påfrestning hon gick upp på scen under fredagens avsnitt av ”Idol”.
– Efteråt så kändes det lite som att jag skulle svimma, säger hon till Nöjesbladet.

Idoldeltagaren Rebecka Karlsson har under veckan plågats av stora problem med hälsan. Hon har lidit av extrema magkramper och berättade under fredagsfinalen att hon vid ett tillfälle skrikit av smärta. Ett tag var det oklart om hon skulle kunna ställa upp i fredagens program över huvud taget. Men efter att ha spenderat två nätter på sjukhus ställde hon sig på idolscenen. Och tokhyllades av både publik och jury.

– Jag var sjukt imponerad av hennes leverans ikväll. Hon är 16 år och hon gör allt för att uppfylla sin dröm och det märks verkligen. Varenda del av henne verkligen skriker ”Jag vill det här, jag vill bli artist”. Och hon ger inte upp. Det finns liksom ingenting som kan hindra henne, säger Nikki Amini till Nöjesbladet.

– Du är en riktig kämpe. Jag har aldrig träffat någon som är så proffsig som du och har så mycket talang, sa Quincy Jones III under programmet.

”Jag var yr”

Anledningen till Rebeckas smärtor är att hon dragit på sig en förkylning som gjort att körtlar i magen svullnat upp och orsakat kramper, förklarar hon efter sändning. Trots att hon fått lämna sjukhuset känner hon sig inte helt kry.
– Just på scen kände jag inget annat än adrenalinet i min kropp när jag fick syn på publiken, låten satte igång och jag och dansarna körde igång på scenen. Men det är klart att efteråt så kändes det lite som att jag skulle svimma. Jag var yr och hade lite ont. Men det får man leva med, säger hon till Nöjesbladet.

Hur kändes det att bli tokhyllad?
– Att få så stora ord från så pass stora människor betyder allt. För det betyder även att jag har potential att bli en världsstjärna precis som Ariana Grande, Jessie J och alla de största.

Publicerad: