Marie Serneholt: Känner mig som en vinnare

avChristoffer Nilsson

TV

Let's dance-tvåan om förlusten i finalen

1 av 5

Finalen blev en känslostorm.

Trots att Marie Serneholt slog poängrekord föll hon på folkets röster.

– Jag känner mig ändå som en vinnare, säger hon.

Känslorna stormade för Marie Serneholt, 31, som förlorade trots att hon var den mest hyllade deltagaren i TV4:s ”Let's dance”.

I finalen i går slog hon alla tiders poängrekord. TV4 har använt flera olika poängsystem genom åren men ingen deltagare har tidigare fått full pott av samtliga jurymedlemmar – för samtliga danser.

– Det känns helt magiskt. Vi kunde inte ha gjort någonting annorlunda i kväll och att få så maxade poäng hade jag aldrig vågat drömma om. Det är otroligt kul och den här kvällen kommer jag att ta med mig för alltid, säger Marie Serneholt.

Ledde med sju poäng

Trots att hon efter juryns omdömen ledde över Ingemar Stenmark med sju poäng räckte inte det när folket hade sagt sitt och röstat skidlegendaren till vinnare.

Men hon vill inte påstå att hon är besviken.

– Inte ett dugg, faktiskt. Jag känner mig ändå som en vinnare. Och vi gjorde allt vi kunde. Vi föll med flaggan i topp och jag är otroligt nöjd, säger hon.

Kärlekshyllades av pojkvännen

Det var pojkvännen Qhris Magsinos kärlekshyllning i direktsändning som blev startskottet för Serneholts känslokarusell.

– Lycka till älskling, med eller utan den där glasskon är du alltid en vinnare hos oss, sa han.

Efter urladdningarna på dansgolvet var hon flera gånger nära att bryta ihop i tårar. 

– Det är svårt att säga vad som hände. Det blev bara så starkt. När jag dansade gick det bara upp för mig att det är sista kvällen och hur härlig den här resan har varit och hur mycket den faktiskt har betytt. På förhand hade jag aldrig kunnat tro att det skulle kännas så här stort, säger hon.

Ӏr fantastisk"

Hon hyser inget agg mot Stenmark som snuvade henne på segern tack vare folkets kärlek.

– Ingemar är fantastisk. Det känns mer än okej att förlora mot honom. Han visar verkligen att han är en vinnare och han vann igen, säger Serneholt.

ARTIKELN HANDLAR OM