De gör rollerna i Lukas Moodyssons HBO-serie

 Vilhelm Blomgren som Gösta i ”Gösta”.
Vilhelm Blomgren som Gösta i ”Gösta”.

Nyfiken på Lukas Moodyssons "Gösta" – HBO Nordics första originalserie?

Nu har vi detaljerna.

Det var i september som HBO Nordic gick ut med nyheten om att Lukas Moodysson – mannen bakom filmer som "Fucking Åmål", "Tillsammans" och "Lilja 4-ever" – skulle ratta deras allra första originalserie, som fått titeln "Gösta".

En komediserie om en 28-årig, nyutexaminerad barnpsykolog som får sitt första jobb på BUP i en liten stad i Småland, flyttar från Stockholm och hyr en stuga mitt i skogen, med ambitionen att vara världens snällaste människa och hjälpa alla han möter. Vilket går bra ibland, ibland inte.


Och nu fyller HBO på med närmare detaljer om projektet.
Inspelningen är nämligen i gång, och titelrollen som Gösta spelas av Vilhelm Blomgren – en 27-årig teaterskådespelare från Gotland som bland annat har spelat i "Hair" på Göteborgsoperan och i "My fair lady" på Stockholms Stadsteater.
I övriga större roller syns Amy Deasismont, Mattias Silvell, Clara Christiansson, Regina Lund, Elisabet Carlsson, Nidhal Fares och Gustav Berg.


Moodysson står för både manus och regi, och seriens åtta avsnitt à 45 minuter produceras av Lars Jönsson och Memfis Film.


"Gösta" har planerad premiär på HBO Nordic under hösten 2019.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv

Publisert:

LÄS VIDARE