Här bryter Brita Zackari ihop hos psykologen – inför tv-kamerorna

”Handlar om saker som är så djupt rotade”

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:

De tar med tittarna hela vägen till psykologen.

Inför kamerorna brister Brita Zackari ut i gråt – och tröstas av maken Kalle Zackari Wahlström.

– Det var ingen bra idé, va? Jag tror att vi kanske upplevs som fläkiga, säger hon efteråt.

Inne hos psykologen kan Brita Zackari, 36, inte hålla tårarna borta. Inför tv-kamerorna bryter hon ihop och får tröstas av maken Kalle Zackari Wahlström, 37.

I SVT:s nya serie ”Kalles och Britas sex liv” träffar paret sex olika personer som brutit upp med sin vardagstillvaro för att istället börja om och följa sina drömmar.

Samtidigt går de i terapi hos en psykolog för att själva försöka komma fram till vad som skulle göra just dem lyckligare.

– Det är känslosamt, för det handlar om saker som är så djupt rotade i oss. Vi får lära oss när vi växer upp att ”gå i skolan så du får ett bra jobb”. Så man går i skolan och sköter sig okej och så får man ett okej jobb, men så hamnar man där att ingen sa hur jag skulle bli lycklig, säger Brita Zackari.

”Jag får vara kärlet”

Hennes eget största problem är att hon inte vet vad hennes dröm är.

– Att jag då inte ens när jag blir tillfrågad kan identifiera vad de här behoven är för att jag är så låst i vad jag förväntas vara som kvinna, som mamma som fru, som dotter, som syster. Så klart känns det när det kommer upp till ytan.

Men att ta med kameran in när ni sitter med en psykolog och pratar om det här?

– Det var ingen bra idé, va?

Det måste du säga, hur kändes det i efterhand?

– Jag tycker att det känns viktigt för att det är sant. jag tror att vi kanske upplevs som fläkiga ibland, men vi är ju fläkiga av en anledning, det är för att få nånting sagt som knyter an till vad du som sitter i soffan där hemma känner och tänker och funderar på. Dina drömmar eller hur du vill förverkliga dig själv, så får jag vara kärlet för det. De sitter väldigt djupt inne många av de här jättestora frågorna, så man nästan får svindel.

1 av 3 | Foto: SVT
Brita Zackari i tårar hos psykologen under inspelningen.

”Kändes inte läskigt”

När du säger att ni uppfattas som fläkiga, är det något som du känner att du får kritik för?

– Nej, det vet jag inte.

Är det en rädsla att ni kan uppfattas som det?

– Jag vet inte, jag tror att det är det enda sätt vi kan göra saker på, att göra det med hela våra personer i det.

Känns det som att du behöver försvara det?

– Jo, men är det inte lite konstigt att ta med sig kameran in till psykologen? Det är ganska konstigt. Men det är också en fantastisk psykolog, så det kändes inte läskigt. Vi tar upp ganska stora frågor och i det här fallet så handlar det om att man särskilt som kvinna blir fostrad att se till andras behov medan män är lite bättre på att tillgodose sina egna behov, säger hon.

”Kalles och Britas sex liv” har premiär på SVT onsdag 22 augusti 21.30.

Publicerad:

LÄS VIDARE