De är nominerade till Kristallen 2017

avLeo Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Aftonbladet och Viafrees program ”200 sekunder” är nominerat till Kristallen 2017.

– Jag är inte i branschen för att vinna priser eller få polare, men självklart är det smickrande, säger programledaren Robert Aschberg.

1 av 3 | Foto: SOFIA NAHRINGBAUER
Robert Aschberg på Aftonbladets redaktion

Det är i kategorin ”Årets Granskning” som Aftonbladets program ”200 sekunder”, som görs i samarbete med Viafree, är nominerat. I programmet synar programledaren Robert Aschberg, 65, och reportern Natalia Kazmierska, 38, samtidsfenomen, maktmissbruk och fall som väcker känslor.

– Det är jättekul. Det är ett ovanligt, väldigt udda format, säger Robert Aschberg till Nöjesbladet.

Var det väntat att ni skulle bli nominerade?

– Nej, det vet jag inte. Jag är inte i branschen för att vinna priser eller få polare, men självklart är det smickrande. Det viktiga är att man har kul.

Han säger att programmet passar perfekt för mobiltittande och han tror att det är en förklaring till tittarframgångarna.

När det kommer till de andra programmen som är nominerade i samma kategori har Robert Aschberg en vänlig hälsning att ge.

– Det är bra skit alltihopa. Jag vill gratulera dem också.

Årets Kristallengala hålls den 1 september och produceras av SVT. Kattis Ahlström, 51, är programledare.

Värt att notera är att TV4-programmet ”Bonde söker fru” är nominerat även detta år. På förra årets gala blev det inget pris för programmet som har funnits i rutan sedan 2006 och varit nominerat till Kristallen flera gånger. Det gjorde att känslorna svallade över för programledaren Linda Lindorff, 45.

Hon lämnade då Kristallen med ett skrik.

– När jag förstod att vi återigen blir utan pris valde jag att lämna bordet och sedan sprang jag genom foajen och ut ur byggnaden. När jag kom ut gav jag ifrån mig ett riktigt Ronja Rövardotter-skrik och släppte ut alla känslor. Då försvann nervositeten och besvikelsen, sa Linda Lindorff till Nöjesbladet efter fjolårets gala.

Publicerad: