Anders Bagges separationsångest: ”Blev faktiskt ledsen”

1 av 6
TV

Anders Bagge vurmar för sina fyrbenta vänner.

Men inspelningen var många gånger jobbig. I premiäravsnittet blir mötet med den vanvårdade hunden Pamela känslosamt.

– Jag började gråta första gången jag såg henne, säger han.

Musikproducenten Anders Bagge älskar lurviga, fyrbenta djur – särskilt hundar. Just nu är han aktuell med sitt program ”Bagges hemlösa hundar”, där han beger sig till Hundstallet i Bromma för att tillsammans med personalen hjälpa hundar med ett trassligt förflutet.

– Det har varit väldigt jobbigt för mig. Man har varit glad, ledsen, arg, ja, man har gått igenom hela känsloregistret. Det har varit ett tufft program att spela in på det sättet faktiskt, säger Anders Bagge.

Ville adoptera

Anders Bagge blev förtjust i flera av hundarna. Han var till och med beredd att adoptera några av dem.

– Det var fyra hundar jag ville ta. Vicke var en och Pamela var en. Pamela var en av de absolut finaste hundarna jag träffat i mitt liv. Men hon är större än mina hundar och har dessutom lite problem med andra hundar, säger Anders Bagge.

Den traumatiserade blandrasen Pamela räddades efter att ha levt flera veckor i sträck i sin egen avföring inlåst i ett rum. När hon kom till Hundstallet var hon sjuk och undernärd och hade lång väg kvar innan hon kunde bli redo för nya ägare.

Men att hitta ett hem åt Pamela visade sig vara svårt.

– Det var märkbart hur illa det har gått. Jag började gråta första gången jag såg henne. Det är en hund som haft en jobbig historia och ser lite medtagen ut. Det är kanske inte den lättaste hunden att placera.

Blev ledsen

Även livliga pomeranianhunden Vicke föll Bagge i smaken, men han tvingades lämna ifrån sig honom.

– Jag blev faktiskt lite ledsen där. Jag hade ju sagt att jag ville ha Vicke. Men den nya ägaren är helt perfekt, så det blev ju jättebra.

Inspelningen av programmet har inspirerat honom till att satsa mer på hemlösa hundar i framtiden.

– Jag vill bygga något för hundar som kanske sitter för länge på Hundstallet, ”Bring me home”. Det är ju inget värdigt liv att bo på ett hundstall för länge. Nu är personalen helt fantastisk och hundarna får all hjälp och veterinärvård, men det här skulle kunna hjälpa just hundar som kanske är lite på ålderns höst och inte hittar något nytt hem.

”Bagges hemlösa hundar” har premiär 20 april klockan 20.00 i Sjuan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hundar