Anjas protest mot TV4: ”Vill vara bra förebild”

”För mig är det viktigt att vara en bra förebild framförallt för unga tjejer”

avAndreas Hansson

1 av 2

Hon genomförde uppdraget – att dansa utifrån det sadomasochistiska temat i ”Fifty shades of Grey”.

Efteråt markerade Anja Pärson mot TV4:s filmval i direktsändning.

– Jag vill vara en bra förebild, säger hon.

Anja Pärson blev darrig på rösten när hon genomfört sin dans utifrån ”Fifty shades of Grey”. I direktsändning kuppade hon in en markering mot TV4:s val av film för hennes dans.

– Jag har haft så svårt för den här filmen, jag gillar verkligen inte sådana här filmer. Jag har haft svårt att hitta känslor, jag vill vara en bra förebild för kvinnor att stå upp för sig själva så jag försökte stå för det, sa hon i tv-sändningen, nära tårarna.

”Står inte för go´ kärlek”

För Nöjesbladet berättar hon att det var en kamp att genomföra uppgiften.

– Jag motsatte mig lite till den filmen, jag tycker inte att den står för go´ och fin kärlek och omtänksamhet. Men i slutändan hittade jag mitt sätt att göra det. Calle har stöttat mig hela veckan. ”Let’s dance” ska vara en utmaning, ibland gillar man det inte, och för mig är det viktigt att visa att jag inte gillar vissa saker, säger hon.

”Jag och Filippa vill sprida kärlek”

Hon menar också att det var viktigt att sända sunda signaler till unga tittare.

– För mig är det viktigt att vara en bra förebild framförallt för unga tjejer, att vi är starka, att man vågar tro på sig själv, vågar vara sig själv. Jag och Filippa försöker hela tiden leva efter att folk ska få välja precis som de vill och att det ska spridas kärlek, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM