Veckans streamingtips

Fenomenalt rolig kvinna, finklätt kostymdrama och rubbat race

Av: 

Karolina Fjellborg

”Fleabag”, ”The Spanish princess” och ”Curfew”.

Foto: BBC/Starz/Sky One.

TV

VECKANS STREAMINGTIPS ”Fleabag”, ”The Spanish princess” och ”Curfew”.

Fleabag


Äntligen kommer säsong två av den här otroligt roliga – och svarta – dramakomedin av och med Phoebe Waller-Bridge (kvinnan bakom "Killing Eve"). Hon spelar Fleabag; en rotig, smart och neurotisk kvinna i 30-årsåldern som försöker navigera bland vårdslöst sex, stukade familjerelationer och traumatiserande skuldkänslor. Hon är fantastiskt underhållande och lätt att tycka om, och har ett sätt att bryta den fjärde väggen och prata direkt till publiken, eller bara titta menande på oss, på ett sätt som klår det mesta. (Och vill du se mer av och med detta geni till kvinna så kolla på "Crashing", som finns på Netflix.)
Amazon Prime Video. Säsongspremiär i morgon


The Spanish princess


Efter "The white queen" med Rebecca Ferguson, och "The white princess" med Jodie Comer, kommer nu nästa Philippa Gregory-baserade miniserie. Charlotte Hope (som du kanske känner igen som fullblodspsykopaten Ramsay Boltons sadistiska sexkompis Myranda i "Game of thrones") spelar Katarina av Aragonien, som kom till England från Spanien som tonåring, för att gifta sig med prins Arthur av Wales men sedermera blev Henrik VIII:s fru. (Den första av många.) "The Spanish princess" är på intet sätt ett första klassens kostymdrama, men det glimrar till mellan varven – och kostymer och miljöer är mumma för ögonen.
C More. Premiär i dag


Curfew


Helt rubbad men också oväntat underhållande, är väl det man kan säga om den här brittiska adrenalin- och bensinfrossan med bland andra Sean Bean, Adam Brody, Billy Zane och Miranda Richardson. En urspårad, hård och genuint underlig dystopisk actionserie som lånar och blandar ingredienser från till exempel "Mad Max", "The fast and the furious" och "28 dagar senare". Om hur några brokiga gäng i ett totalitärt Storbritannien – där ett livsfarligt virus har spridit sig, zombieliknande varelser härjar och utegångsförbud för medborgarna råder mellan klockan 19 och 07 – tävlar om frihet i ett livsfarligt streetrace.
HBO Nordic


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu smygstartar rean hos Cervera: 30-50 % rabatt på utvalda varor!

Cervera

Publisert:

LÄS VIDARE

Ny svensk miniserie, globaliserade gangstrar och japansk filmskatt

ÄMNEN I ARTIKELN

Veckans streamingtips

Tv-serier

Sean Bean

HBO Nordic

C More

Netflix