Idol

PRESENTERAS AV

”Jag har aldrig varit säker på att gå vidare”

avLinda Widman

Anna Bergendahl fick juryn att börja gråta – igen

Foto: TV 4

I kvällens avsnitt av ”Idol” fick Anna Bergendahl än en gång nästan juryn att börja gråta. Men trots att hon hyllats av såväl jury som hela Sveriges ”Idol”-publik, har det aldrig varit en självklarhet för Anna att gå vidare i programmet.

Foto: TV 4

Anna Bergendahl, 16, har av många redan förutspåtts vara nästa ”Idol”. Under kvällens slut-audition gjorde hon dock ett låtval som fick, inte bara juryn att tveka, utan även Anna själv.

– Jag hade det på känn. Jag blev osäker på låten själv, men då var det för sent att ändra och jag fick försöka göra det bästa jag kunde, berättar Anna för aftonbladet.se.

Att gå upp till juryn efter detta uppträdande var därför inget Anna såg fram emot.

– Jag var supernervös. Så himla osäker på vad de skulle säga och jag tänkte att ”nu har de börjat tvivla.”

Gråtfärdigt

Efter att ha framfört ”Have a heart” en gång till för juryn, var dock saken klar och en gråtfärdig Anna omfamnades av en lika gråtfärdig jury.

Hur kändes det när du fick veta att du hade gått vidare?

– Jag blev helt galet glad. Det var en enorm lättnad, som att allt släppte. Jag kände mig jättestolt över att ha lyckats ta mig så långt.

Trodde du någon gång att du skulle åka ut?

– Jag har hela tiden varit medveten om att jag kunde åka ut, så jag har aldrig känt mig säker. Inför varje moment och varje utlåtande från juryn, var jag jättenervös och tvivlade på hur det skulle gå. Jag har aldrig varit det minsta säker på att gå vidare.

Men det gjorde hon och är, sedan ”Idol” kickade igång för hösten, förmodligen en av de mest omtalade deltagarna.

– Det är väldigt många som hör av sig och det är jättekul. Jag hade verkligen inte väntat mig så stor uppståndelse, säger hon.

Hur laddar du inför livesändningarna?

– Jag försöker öva på låtarna jag har valt. Ställa in mig på vad jag vill förmedla genom det jag sjunger och hitta mig själv i låtarna. Det är viktigt att få fram någon slags känsla i låtarna.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol