Så mycket bättre

PRESENTERAS AV

TV4 tvingades bryta inspelningen – när Amanda Jenssen bröt ihop

Av: 

Christoffer Nilsson

Kristin Lundell

TV

”Det var så chockartat”

Amanda Jenssen brast i gråt när hon berättade om expojkvännens död i ”Så mycket bättre”.

Sorgen gjorde att inspelningarna bröts och artisten kände att hon inte orkade genomföra kvällen.

– Amandas ledsenhet pågick mycket längre än vad som framgår i programmet, säger Ola Salo.

Carola Häggkvist, 48, var sist ut med sin tolkning från Amanda Jenssens, 26, låtskatt i ”Så mycket bättre”.

Låten hon valt, ”For the sun”, visade sig ha en speciell plats i Amanda Jenssens hjärta.

Jenssen skrev låten i sena tonåren som en kärlekshyllning till en kille som hon då var tillsammans med och som förblev en nära vän. I programmet brister hon ut i gråt när hon berättar att mannen nu är död.

”Det var så chockartat”

För Nöjesbladet uppger hon att dödsfallet var en olycka.

– Det var så chockartat. Jag har aldrig varit med om en så kaosartad förtvivlan. Allting vänds upp och ner och ifrågasätts, säger hon.

Enligt artisten lät hon TV4 ha fria händer med klippningen. Hon uppger att hon är nöjd med hur de hanterade materialet.

– Det är en märklig tanke att ha gått runt i fyra månader och vetat att snart kommer de som vill i hela Sverige få se mig gråta. Den tanken är skräckslående. Men man får påminna sig om att det är en del av allting. Livet handlar ju om att känna, säger hon.

Under inspelningarna ska Amanda Jenssen ha förklarat att hon inte orkade fullfölja kvällen om hon inte kunde ryckas upp ur den mörka sinnesstämningen.

Visste inte om historien

I avsnittet får tittarna se hur Ola Salo, 37, skojar med henne för att muntra upp henne. Där och då orkade hon inte fortsätta spela in.

– Amandas ledsenhet pågick mycket längre än vad som framgår i programmet. Vi försökte alla trösta henne och jag pratade med henne en lång stund. Efter ett tag kände Amanda att hon inte kunde genomföra inspelningen om hon inte kom ur sina ledsna tankar. Så då bad hon mig skämta och leka med henne.”, säger han i en kommentar.

Carola Häggkvist var redo att stå över sitt framträdande.

– Jag kände att jag inte behöver sjunga den om det gör så ont för henne. Kära nån, jag hade ingen aning om att det var den här historien runt den, säger hon.

”Vi fick helt enkelt bryta”

Flera deltagare berättar att inspelningarna bröts under en lång tid innan Amanda Jenssen kände sig stark nog att fortsätta.

– Det var en kul dag som slutade i någon slags depp. De har klippt ihop det där men vi fick helt enkelt bryta. Det känns som att det Amanda upplevt var lite för obearbetat för att ställa följdfrågor om vad som hade hänt. Därför var jag nog ganska tyst, säger Love Antell, 34.

För Carola Häggkvist blev uppträdandet en speciell upplevelse.

– Det var som en slags dimma, dels på grund av Amanda men också för att det blev så sent med avbrottet. När jag sjöng var det sent på natten kan man tryggt säga. Låten fick en ännu djupare innebörd och större tyngd. Någonstans möttes vi i smärtan och längtan att gå vidare, säger hon.

Amanda Jenssen kallar tragedin för ”en hjärtstartare”.

– Jag förstod att vi inte är odödliga att de som vi älskar inte heller är det. Men det för med sig en stor respekt och tacksamhet, en magi för livet, säger hon.

ANNONS

Spara 369 kr nu, streama HBO Max hela året!

Extern länk från HBO Max

Beställ här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

TV

/

Så mycket bättre

ÄMNEN I ARTIKELN

Så mycket bättre