TV

Dermot Clemenger får kontakt med andar

Av: 

Christoffer Nilsson

TV

”Måste öva mig på hur jag ska tolka signalerna”

Dermot Clemenger tar sikte på en kuslig vals.

”Let's dance”-profilen ska provfilma som spökjägare i norsk tv.

– Jag kan inte behärska min begåvning, säger han.

I hela sitt liv har Dermot Clemenger haft en skeptisk inställning till andevärlden.

Men som en av deltagarna i Sjuans nya realityserie ”En natt på slottet”, med premiär under måndagskvällen, ändrade han uppfattning.

Han började se och känna saker som mediet Lena Ranehag uppfattade som sensationella.

– Hon hade svårt att tro att det var första gången jag upplevde något sådant. Hon tyckte att jag var så tydlig och mottaglig. När jag såg sakerna tänkte jag för mig själv: ”vad fan håller du på med?”. Det var omtumlande, säger han.

Följde med på inspelning

Hans mottaglighet gjorde att Lena Ranehag i fredags bjöd med honom på en inspelningsdag av norska ”Det okända” (”Åndenes makt”).

– Jag ville se om det jag kände på slottet var en engångshändelse eller inte. Jag följde med som observatör och det gick jättebra. Saker jag såg och kände bekräftades av det Lena upplevde, säger han.

”Kul att jaga spöken”

Nu ska han göra ett provavsnitt för den norska versionen av ”Det okända” och om det han känner kan bekräftas av ett researchteam blir han sannolikt erbjuden en plats i serien.

– Det vore väldigt kul att jaga spöken, ha ha. Jag ska tillbringa mer tid med Lena nu för att öva mig på hur jag ska tolka signalerna. Det är också viktigt att man lär sig att stänga av mottagligheten. Så nu ska jag träna eftersom jag ännu inte kan behärska min begåvning, säger han.

ANNONS

Få 12 månader till priset av 8! Den bästa underhållningen på HBO Max.

Extern länk från HBO Max

Beställ här!

Publisert: