”Shit, vad galet”

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-09

Claudia Galli hann till premiären i sista minuten – och blev storfavorit

Skådespelerskan Claudia Galli satt fast på Umeås flygplats. Planet till Stockholm – och ”Let’s dance”-premiären med Tobias Wallin – var försenat. ”Jag hade panik, det fick ju inte hända”, säger hon efteråt.

Marcus Birro letade ­efter en flyktväg därifrån. ­Molly Sandén ­fruktade en hjärtattack. ­Mattias Andréasson kunde knappt andas.

Efter sändningen ­berättar ”Let’s dance”-deltagarna om nerv­pärsen bakom scenen.

I går tog de sina första danssteg i tv inför miljonpublik. Men tittarna fick inte se deltagarnas nervsammanbrott, trots att ingen röstades ut i första programmet.

Artistveteranen Peter Wahlbeck, 46, tog ett lugnande glas vin efter sändningen – maken till premiär­nerver hade han aldrig varit med om.

– Gud vad nervös jag var. Jag har uppträtt mycket, men hade verkligen panikstress. Det var enormt psykiskt stressande. Nu känns det som en sten har trillat från bröstet, att jag har genomlidit den här premiären, säger han.

Inte heller författaren Marcus Birro, 37, kunde bemästra nerverna.

– De var i olag. Det gick mycket bättre på repet än i sändningen. Jag vill alltid vara på topp, så när jag ­bara fick tolv poäng var min första känsla att riva av mig scarfen och springa därifrån. Jag gick igenom olika flyktplaner och stod där och funderade på vad en kontraktsbrytning skulle kosta mig. Men sen tänkte jag, fan vad fegt, säger han.

Molly nära hjärtattack

Sångerskan Molly Sandén, 17, kände panikångest och kräkkänslor inför premiären.

– Jag fick nästan en hjärtattack, säger hon om sin dansfobi.

E.M.D-medlemmen Mattias Andréasson, 28, var lättad när premiären var över.

– Jag var så sjukt nervös innan. Efter halva dansen var jag så torr i munnen att jag knappt kunde andas, säger han.

Före detta ”Let’s dance”-programledaren Agneta Sjödin, 42, njöt av att vara tillbaka i studion och hon imponerade både på juryn och Nöjesbladets läsare med sin vals.

– Vi har tränat varje dag utom julafton, juldagen och nyårsdagen, ändå kände jag nerverna. Ingen har högre krav på mig än jag själv, säger hon.

Galli fick en kick

Kvällens stora överraskning var skådespelerskan Claudia Galli, 31. Med sin avancerade cha-cha-cha fick hon domarna att plocka fram superlativen och vifta med kvällens högsta poäng.

Även enligt Nöjesbladets läsare var hon kvällens dansdrottning.

– Shit, vad galet! Vilken kick för självförtroendet. Jag ska nog åka och göra en tatuering nu, den här fantastiska kaos-dagen vill jag minnas alltid.

Med kaos menar hon att hon var fast på Umeås flygplats bara timmar innan sändningen. Planet till Stockholm var försenat.

– Jag hade panik, det fick ju inte hända. Jag satt med stora hörlurar och lyssnade på vår låt hela vägen hem och dansade i skallen. Jag kom inspringande i studion klockan sju, då var redan publiken på plats. Sjutton personer sminkade mig och fixade mitt hår på en gång. Dagen gick från att vara en mardröm när jag trodde att jag skulle missa sändningen till att bli den bästa i mitt liv, jublar hon efteråt.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln