– Han var Christians medlöpare

TV

Erik Billing om spelet bakom ”Robinson”-pakterna

Erik Billing säger: Hej hej allihopa, nu sitter jag här och sitter!
Millarocker säger: Jag tyckte det var förjäkligt att du åkte ut. Du var så jäkla bra. Du hade bäst inställning och det bästa var när du sa att Mika var en överklassbrud. Me like. Är du bättre i handen nu? ;)
Erik Billing säger: Ja, handen är det inget fel på: Det blev bara skador i själva huden. Tillräckligt illa för att göra den obrukbar där och då men inte illa nog för permanenta skador!
Punken säger: Dina kommentarer i media och i programmen visar att du är Kungen av nya Robinson! Vill se mer av dig så undrar om du har fått nya erbjudanden där vi i publiken har chans att uppleva mer av fenomenala Billing?
Erik Billing säger: Hmm... Ja och nej: Jag lirar i Trevolt - www.myspace.com/trevoltpunk - så jag är ju ute och rör på mig men som det ser ut just nu är det ganska lugnt på TV-fronten. Men vi satsar rätt hårt på det här, gör bland annat snart en video och så, så man vet aldrig var jag dyker upp:-)
Johanna säger: Hej Erik! Tycker du att programmet har vinklat din personlighet riktigt och gjort en verklighetsenlig bild av dig? Du var grym att se tävla mot Jarmo! Ha det gött!
Erik Billing säger: Ja, faktiskt: Jag känner väldigt väl igen mig själv. Utom de få gånger jag blev lite väl elak, jag ska vara riktigt sliten och hungrig för att inte hålla mig till den urgamla devisen: Har man inget snällt att säga bör man inget säga alls...
joel säger: Kändes det inte fånigt att spela så jätteseriös på ö råden ??
Erik Billing säger: Det var inte så svårt, man var så förbannat trött! Vi var ju rejält slitna och öråden spelades in "efter läggdags" så det är inte "jätteseriös" jag är utan superdupertrött!
Emilia säger: hade du extra svårt för någon av de andra deltagarna?
Erik Billing säger: Det man väl påstå:-) Jag behöver nog inte gå in närmare på det för de som sett programmen, haha!
Ewa Ä säger: Skulle du söka igen eller rekomendera någon vän att söka?
Erik Billing säger: Ja och ja! Det är inte särskilt troligt att jag får vara med fler gånger men om det går är jag definitivt på! Jag har en riktigt nära vän som jag tjatar som tusan på att söka, hon skulle göra ett ännu bättre jobb i robinson än jag!
HammerFall säger: OM man försöker misslyckas och lyckas, har man då misslyckats eller lyckats, Erik?
Erik Billing säger: Man kan inte försöka misslyckas, man kan bara välja ett mål och sträva mot det. Ergo: Man har lyckats
List säger: Vilka tre saker skulle du ta med till en öde ö?
Erik Billing säger: Räknas mitt trumset som en sak? Eller får jag välja en buffé som aldrig tar slut eller en internationell flygplats med gratisbiljetter?
Rebecca säger: Vilka reaktioner har du fått på din skola?
Erik Billing säger: Mest uppskattning. Eleverna känner mig sen tidigare, jag har jobbat där ett par år nu, så egentligen är den enda skillnaden att de konversationer jag har med elever jag inte träffar dagligen tenderar att handla om en och samma sak!
Simoon säger: Hej Erik! vad är bakgrunden med ditt hår, varför skaffade du den extrema frisyren? :)
Erik Billing säger: Jag tycker faktiskt inte att en helt vanlig gammal tuppkam är särsklilt extrem, men det är ju en smaksak. Jag har haft den sen typ 97, så för mig är det bara min frisyr!
Kiki säger: Med tanke på ditt utseende, hur bemöter föräldrarna dig vars barn du har i skolan?
Erik Billing säger: De har förtroende för den skola deras barn går i, som gett mig anställning. Jag har aldrig mött en negativ reaktion från en förälder, de flesta människor är vuxna nog att inte döma hunden efter håren.
peder säger: Vem var din bästa resp. sämsta vän på ön?
Erik Billing säger: Min bästa vän måste vara Valpen, vi har ännu kontakt och träffas ibland. Sen var det ju många i Magkal jag inte lärde känna alls. Sen har vi ju två unga damer jag inte drog särskilt jämt med, men det är en annan historia!
Tommen säger: Tjabba Erik! Hur skötte ni lassandet där borta egentligen? Byggde ni någon slags hygienfacilitet ni kunde nytja er av?
Erik Billing säger: Det byggdes en latrin! Den blev full... Men om sanningen ska fram- Jag bajsar ganska mycket rent allmänt, men på ön gick det fanimej en hel vecka innan jag sket första gången! Man gick in i grenverken helt enkelt, ofta med en spade. Ni som kollar på south park har säkert sett avsnittet där Bonos hemlighet avslöjas, det där Randy sätter världsrekord... Jag gjorde en sån, fast grön;-)
Skövdemannen säger: Tjafan! Hoppas det är bra med dig kungen! fan älskar dig att du var med i robinson! du är kungen. Jag har en bra fråga till dig, hände det något som inte visades i teve som skulle vara kul att se?
Erik Billing säger: Tack för all pepp:-) Det hände massor av roliga, hemska, jobbiga, trevliga och fina grejor. Jag gissar att man skulle kunna klippa ett Robinson med lika många avsnitt som kunnat sändas dagligen av allt materialet, men att det hade blivit ganska långtråkigt och egentligen bara sevärt för oss som var med!
Disa säger: Hej Erik! Vad tänkte du när du fick höra att Christian fuskade i lag Magkal?
Erik Billing säger: Inte så mycket egentligen, ingenting förvånar mig när det gäller människor och speciellt inte oss som var med om det speciella lilla helvete expedition robinson faktiskt var. Dessutom fuskade jag ju lite också, men bara lite.
Magnus säger: Hej Erik! Är Christian så hemsk som han verkar? Eller är han ännu värre?
Erik Billing säger: Nja, svår fråga: Jag har ju umgåtts en del med honom men kan verkligen inte påstå att jag känner honom. Ni som känner honom från TV känner ju honom ännu mindre, så jag drar mig för att döma. Men han ringde faktiskt i lördags och är mån om att prata med alla oss som kan ha ont blod gentemot honom, så... Han är nog som folk är mest! Hur hade du blivit under samma omständigheter? Svårt att veta förräns man provat!
hanna säger: Vad fuskade du med? ;)
Erik Billing säger: Haha, jag "talade" ju "ut" i aftonbladet för en dryg månad sen. Jag lyckades stjäla en tiogramspåse rostad majs från kameracrewet:-)
vsson säger: Hur tänkte du när du hade halsduk på dig under vissa perioder på ön?
Erik Billing säger: Riktigt bra fråga. Min palle är som en snuttefilt, jag har typ alltid med den. Det handlade inte om att jag frös utan mer om trygghet. Dessutom var den jättebra att samla frukt i vilket jag fick anvädning för typ.. aldrig.
Christian säger: Tjena! Får ni hjälp utav manus ibland vad ni ska säga?
Erik Billing säger: Nej nej nej... Allt är "äkta". Utom ibland när kameracrewet varit slöa och missat t.ex. början på en intressant diskussion och då kunde det hända att de sa till oss att sluta prata tills de hunnit göra sig redo att filma det, haha! Väldigt monthy-pytonsk upplevelse! "sluta bråka, vi måste filma det!"
robins son säger: skulle du kunna tänka dig att ställa upp i någon annan dokusäpa eller realityshow?
Erik Billing säger: Hmmm.... Jag hade egentligen inte tänkt vara med i ens robinson... jag vet inte vad det finns för andra DS:or...BigB är inte för mig och idol och andra program bygger ju på att man har talang....
Manne säger: Nu när du är hemma, har ditt liv förändrats på något sätt?
Erik Billing säger: Inte nämvärt. Repar och lirar med Trevolt, saknar min flickvän, reser och hälsar på min flickvän, går till jobb... Det händer att jag får lustiga telefonsamtal av journalister, men i stort är det samma liv!
Anton säger: Jag tycker att du var sjuk elak mot Mika, varför var du så okänslig?
Erik Billing säger: För att jag var extremt sliten, trött och hungrig och för att jag och hon är så olika. Lite slitningar får man räkna med här i livet och att man inte kan älska alla, men när all energi går åt till att bara klara av att stå, då har man inte mycket tålamod över. Men visst var jag okänslig! Fast vet du, hon är vuxen. Jag tror hon fixar det. Gör inte ett offer av henne, då har du underskattat henne!
Febbos säger: Vem upplever du som falskast efter att ha sett programmen?
Erik Billing säger: Christian. Fast falsk är en underlig formulering, robinson är ju konstruerat för att uppmuntra till paktning och liknande. Kanske Lukas som hela tiden är Christians medlöpare men alltid lyckats ducka kritiken? Har ni tänkt på att han är med på allt Christian gör men att Christian ensam fått ta alla smällar?
Annica säger: TJA!Synd att du "åkte ut" Erik :( du bjöd på dig själv mkt. Tror du att ditt Träsklag trodde att du skulle vinna tävl där du åkte ut, eller ville de bli av med dig? puss, A38
Erik Billing säger: Nja.... De vill verkligen, verkligen inte åka ut själva, det ville ju ingen av oss! Tyvärr gjorde handskadan det lättare för dom att rösta på mig. Undrar vad som hänt annars? Jag tror helt ärligt att de hoppades på att jag skulle vinna men att de inte trodde på det.
Louise säger: Tjenixen på dig Billing! Jag och mina tjejkompisar hejjade ju på dig! Har en fråga, när du satt i buren, kissade du verkligen så länge, eller har tv4 klippt ihop det på nåt konstigt sätt? För vi satt och suckade och beundrades över hur jävla stor blåsa du verkar ha haft.
Erik Billing säger: Haha... Ett gäng brudar som sitter och suckar över storleken på min BLÅSA, den var ny:-) Nej, tv4 har inte redigerat det. Kolla på eldslågorna!
Sofia säger: Hur trodde du att robinson skulle vara innan du kom dit?
Erik Billing säger: Som skalman i sin oändliga vishet alltid säger: "Jag tror inte, jag vet." Så om man inget vet, då får man vara beredd på allt!
emma säger: Vad gjorde du för att få tiden att gå? Hade ni inte extremt tråkigt ibland?
Erik Billing säger: Vi hade extremt tråkigt extremt ofta! Antingen hände ingenting eller också satt vi och väntade på något. Jag kan ju säga att jag fått ett mycket större tålamod med långsamma hemsidor, sena bussar och liknande! Vi pratade väldigt mycket, så vi lärde känna varandra mycket väl. Lekte 20 frågor... jag skrev sagor i huvudet som jag berättade för laget när solen gått ner.
Rebecca säger: Vad är din dröm?
Erik Billing säger: Oj! Lilla frågan... Att mitt liv gör skillnad. Att allas liv är värt något. Och en värld där alla är fria att söka sin lycka utan minsta intresse av att inskränka på andras möjlighet till detsamma.
MARIE säger: vad var det sista du åt innan ni började "expeditionen" och det första du åt när det var över?
Erik Billing säger: Det sista var frukosten på ett varandrarhem vi spenderade sista natten i civilisationen på. Jag åt inte upp, haha! Det tänkte jag många gånger på! Det första var en liten påse chips jag fick i smyg kort efter att jag klättrat ur buren av en vänlig kameraman.
Moderator säger: Nu kör vi tre frågor till!
Åke säger: Vilken ägodel saknade du mest?
Erik Billing säger: Jag ber verkligen om ursäkt för den otrevliga tonen, men om man under de omständigheter vi levde under i träsket saknar ägodelar är man snett på det! Vi saknade alla våra nära och kära! ...och mat. Men om jag ska svara seriöst- Mitt trumset:-)
Sune säger: Hej Erik! Vad ångrar du mest av allt på ön?
Erik Billing säger: Inget
MARIE säger: om du hade fått väla en annan årgång av programmet, vilket hade du helst velat medverka i?
Erik Billing säger: Oj! Eh... jag har aldrig kollat på Robinson...
Moderator säger: Då tackar vi Erik Billing och er läsare för alla intressanta frågor!
Erik Billing säger: Tack så hemskt mycket allesamman! Kolla gärna in www.myspace.com/trevoltpunk Ha det gott!

ARTIKELN HANDLAR OM

Robinson