– Jag är ingen dålig mamma

Publicerad 2011-10-17

Laila Bagge slår ifrån sig kritiken: Inte konstigt att jobba när man har bebis

”BARNET HAR EN UNDERBAR PAPPA”  Laila Bagge Wahlgren vill vara tillbaka i ”Idol”-studion så snart det är möjligt efter att hon fått barn. Något som fått omgivningen att reagera. ”Barnet har faktiskt en helt underbar pappa som är precis lika kapabel att ta hand om vårt barn som jag”, skriver Laila på sin blogg.

”Idol”-domaren Laila Bagge Wahlgrens mål att snabbt vara tillbaka på jobbet efter förlossningen har fått fördömande röster att höjas.

Nu slår hon tillbaka mot kritiken.

– Att jag går in och jobbar en eftermiddag och kväll en dag i veckan fastän jag har en nyfödd baby, är det så himla konstigt? skriver hon på sin blogg.

Laila och maken Niclas Wahlgren väntar sitt första barn ihop.

Sveriges första ”Idol”-bebis beräknas titta ut vilken dag som helst.

I takt med att Laila Bagge Wahlgren, 38, har närmat sig förlossningsdatumet har omgivningens reaktioner blivit starkare.

– När jag själv säger att jag inte kommer att vara borta så länge, kanske bara en gång MEN att det beror på hur jag och vår baby mår så tittar folk konstigt på mig, skriver hon på sin blogg.

Trots att ”Idol” i nuläget bara kräver juryns medverkan en kväll i veckan har hon mött skepsis från omgivningen. Något som har gjort Bagge Wahlgren irriterad.

– Att jag går in och jobbar en eftermiddag och kväll en dag i veckan fastän jag har en nyfödd baby, är det så himla konstigt? Är jag då en så dålig mamma? Nej, verkligen inte! skriver hon på bloggen.

Har hänt fler

Laila Bagge Wahlgren fortsätter med att rikta stark kritik mot att mammor fortfarande får höra nedlåtande kommentarer så fort de väljer att jobba i stället för att stanna hemma med sina barn.

Hon är inte ensam: Ebba von Sydow och Charlotte Perrelli är bland de kända mammor som har fått smaka på samma fördömanden. Det går inte ihop med viljan att sträva mot ett mer jämställt samhälle, att samtidigt bli provocerad av arbetande mammor, menar Bagge Wahlgren.

Måste må bra

– För det första så skulle jag aldrig jobba om det inte var så att jag själv och mitt barn mådde bra. Och det kommer vi ju snabbt märka hur det blir. För det andra så har barnet faktiskt en helt underbar pappa som är precis lika kapabel att ta hand om vårt barn som jag, skriver hon.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln