TV3 startar talangkrig

avJoni Nykänen, Niklas Strömberg

TV

Tar upp kampen mot TV4 med två nya ”Idol”-program

1 av 4
KONKURRENS TV4 har redan siktet inställt på fler talangjakter och har vid sidan av ”Idol” nyligen köpt in de två nya formaten ”The voice” och ”The X factor”.
Nu tar konkurrerande TV3 upp fighten i höst med två storsatsningar – ”Copycat singers” och ”True talent”.

TV3 storsatsar på talangjakter i höst – med två nya program.

Därmed är kriget mot TV4 om både tittarna och deltagarna i gång.

– Det blir en stor talangtävling där vi ska utse Sveriges bästa röst, säger Max Lagerbäck, presschef på TV3.

TV4 har redan siktet inställt på fler talangjakter och har vid sidan av ”Idol” nyligen köpt in de två nya formaten ”The voice” och ”The X factor”.

Nu tar konkurrerande TV3 upp fighten i höst med två storsatsningar – ”Copycat singers” och ”True talent”.

I den senare är det enbart rösten som räknas.

– Ålder, utseende och attityd spelar ingen roll i det här programmet. Vi vill ha tag i Sveriges bästa röster helt enkelt, säger Josefin Glenmark, castingassistent, till Värmlands Folkblad.

Går på rösten

En castingturné är redan i full gång och totalt tolv städer, med Kiruna i norr och Kristianstad i söder, ska besökas i jakten på deltagare.

Likheter finns med TV4:s kommande ”The voice”, som ska börja sändas det första kvartalet 2012. Bland annat innehåller båda programmen grenar där enbart deltagarnas röster ska bedömas.

– Det kan finnas vissa likheter rent spontant. Men eftersom jag känner till lite mer så... Nej, det tycker jag inte, säger Max Lagerbäck, presschef på TV3.

Gjort pilotavsnitt

Produktionsbolaget Mastiff, som ligger bakom ”True talent”, gör också ”Copycat singers”, där man ska låta som en känd artist. Carola Häggkvist, 44, har tidigare gjort ett testavsnitt, vilket Nöjesbladet skrivit om, och hon har även fått en förfrågan om att delta i höst.

Max Lagerbäck poängterar att ”Copycat singers” och ”True talent” är separata produktioner. Men eftersom castingen görs av Mastiff kan det bli så att en person som söker sig till det ena programmet kan hamna i det andra.

– Det är rimligt att anta, säger Max Lagerbäck.

30-tal sökande

”True talent” inleder hösten och när programmet är avslutat kommer ”Copycat Singers” att visas i TV3.

När castingänget från Mastiff besökte Karlstad tidigare i veckan dök ett 30-tal sökande upp, enligt Värmlands Folkblad.

– Det kan vara äldre personer som kanske sjungit hela sitt liv i en kör och aldrig haft en tanke på att söka till ”Idol”, säger Josefin Glenmark till Värmlands Folkblad.