TV

”Jag bröt ihop och bara grät”

Av: 

Zandra Lundberg

TV

”True talent”-coacherna knäcks av gallringarna

KAN INTE SOVA Danny Saucedo ligger vaken på nätterna och tänker på deltagarna han skickat hem från ”True talent”. ”Jag kan vrida mig i timmar. Det är vidrigt, bland det värsta jag gjort”, säger han.

Foto: Foto: MAGNUS SANDBERG

Sömnlöshet, gråtanfall och sprit för att bedöva ångesten.

”True talents” coacher håller på att knäckas av jobbet.

– Det är äckligt och vidrigt, bland det värsta jag har gjort, säger Danny Saucedo.

Andersson, Saucedo och Körberg.

Foto: Foto: MAGNUS LIAM KARLSSON

Tanken med ”True talent” – som hade premiär på TV3 i går kväll – är god.

Coacherna ser inte deltagarna. Alla omdömen baseras på rösten.

Men den hårda gallringsprocessen har fått de rutinerade coacherna – Danny Saucedo, Pernilla Andersson och Tommy Körberg – att bryta ihop.

– Mitt liv har varit en känslobomb de senaste veckorna. Speciellt den senaste där jag var tvungen att sålla bland deltagarna, det har varit flera hårda beslut som jag behövt ta där jag har brutit ihop och bara gråtit, säger förre ”Idol”-deltagaren och popstjärnan Danny Saucedo, 25.

Vad är det som rör upp så här starka känslor?

– De står på tröskeln till sin dröm och kan nästan röra den och där står jag och stänger dörren. Jag är uppfostrad att inte göra sånt, det här är inte likt mig. Det är äckligt och vidrigt, bland det värsta jag har gjort. Samtidigt är det min uppgift som coach.

Han fortsätter:

– Enda stunden på dagen jag får en lugn stund är innan jag ska sova. När jag då börjar tänka på de här talangerna jag sagt nej till, då kan jag ligga vaken i timmar och tänka på konsekvenserna av vad jag har gjort. Jag kan vrida mig i timmar, det är vidrigt.

En miljon på spel

Och som om det inte vore nog att krossa någons dröm – en miljon kronor står på spel för vinnaren.

Tommy Körberg, 63, har också haft det kämpigt.

– Det har varit smärtsamt och svårt att välja bort dem som jag vet är bra. Men jag är så gammal, jag vet hur jag ska hantera känslorna.

Sångerskan Pernilla Andersson, 36, håller med sin kollega.

Tröstade med tequila

– Jag trodde att jag hade mer skinn på näsan, men det här är tufft som fan. Jag blir så engagerad. Det är fruktansvärt att skicka hem de här människorna. Sista gången bröt jag ihop fullständigt, jag var tvungen att gå hem, slänga i mig tequila, gråta och fråga mig varför jag gör det här, säger hon.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kvällens hetaste match på Oddset: Italien–Schweiz i EM. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset. | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert: