”Blir spännande att se om det funkar”

TV

Förra veckans fredagsfinal slutade på många sätt i katastrof för deltagarna.

Men Nöjesbladets Idol-expert Helena Trus ser inför fredagen – med utmaningen ”Från Sverige till superstjärna – ett nytt ljus i tunneln.

– Efter förra veckans dipp - diplomatiskt formulerat - känns utmaningen som en skänk från ovan, säger hon.

Utmaningen med svenska hits som idolerna ställdes inför i fredags visade sig övermäktig för några av deltagarna. Flera av deltagarna snubblade på orden – Linni värst av alla – men den som till slut fick lämna programmet var Denise. Ett val som retade både juryn och Nöjesbladets expert Helena Trus.

Men hon ser fram emot kommande fredagsfinal, där utmaningen blir ”Från Sverige till superstjärna”:

– Äntligen en utmaning idolerna kan briljera i. Men, tittarna är nyckfulla jäklar. Resultatet kan ju bli hur som helst.

”Kan ge henne värdighet”

Trus ser många intressanta låtval – till skillnad från förra veckan – och tror dessutom att Linni kommer att återupprätta hedern efter förra veckans debacle.

– Det ska bli intressant att se om popsnöret André kan landa i en Elton-ballad, och jag befarar att Olle kan sluta som en blek kopia av the king of pop. Det är nu idolerna ska visa vilka de är, eller snarare vill vara. Därför gillar jag val som Moas och Amanda F:s. Trots Linnis totalhaveri förra veckan tror jag jag att hennes val kan ge tillbaka hennes värdighet. Om texten sitter det vill säga.

”Udda låtval”

Och hon har också valt ut en idol att hålla ett extra öga på om två dagar.

Amanda Persson fortsätter att sticka ut hakan och göra udda låtval, precis som hennes tidigare val har inte heller David Bowies "Heroes" någon slagkraftig refräng. Blir väldigt spännande att se om det funkar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol