”Idol 2013 var Kevin från början till slut”

TV

Nöjesbladets experter om årets upplaga av ”Idol”

1 av 5 | Foto: Kevin Walker vann årets Idol.

De har synat idolerna i sömmarna hela hösten.

Nu är det dags för Nöjesbladets "Idol"-krönikörer Helena Trus och Zandra Lundberg att sätta punkt.

Här är deras sista dom.

Vann rätt Idol?

TRUS: Absolut. Ingen idol har tidigare lyckats skapa en sådan hängiven, och smått fanatiska, fans. Kevin passar dessutom bäst in i konceptet och det som nu väntar - skivsigneringar på typ Heron City.

ZANDRA: Ja, om inte Kevin vunnit hade jag flyttat till Haparanda och börjat spela dragspel. Årets "Idol" var Kevin-show från audition till slut och det hade känts snålt om han inte dränkts i konfettin på slutet.

Varför vann Kevin?

TRUS: Han är varm, ödmjuk och lagom bra. Han är fotbollspojken next door, och bevis för alla drömmare där ute att solskenhistorian existerar. Kan Kevin lyckas - tja då kan också jag.

ZANDRA: För att han har massvis med små faktorer som sammantaget gör honom till någon slags übermensch. Det är allt från fotbollen och smajlet till Keith Urban-frillan och ödmjukheten.

Hur ser Elins karriär ut nu?

TRUS: Att knipa andraplatsen var det bästa Elin kunde göra. Nu kan hon i lugn och ro rida på framgångvågen, göra typiska tonårsgrejer i flickrummet, så ses vi i Melodifestivalen 2015.

ZANDRA: Först bör hon åka hem och dra täcket över sig några veckor. Äta mackor, dricka oboy och spela tv-spel. Sedan kan hon sakta men säkert börja lägga upp en strategi för hon ska göra Robyn-karriär.

Läsarna tycker det var den sämsta finalen i Idols historia - håller ni med?

TRUS: Sångmässigt, ja. Jag har aldrig varit med om att jag lidit mig igenom två falsksjungande vinnarlåtar. Det mest spektakulära som hände var ändå att nallegossebjönen Anders Bagge visade sin rätta sida, då han sarkastiskt "hyllade" Kevin när han trodde att inte kameran var på, för att i sändning överösa honom med komplimanger. Hur ska du ha det, Bagge boy!?

ZANDRA: Det vore ren och skär jubellögn att säga någonting annat än att den här finalen höll en jämndassig kvalitet. Jag blev berörd en enda gång och det var när jag såg att The Fooo körde koreograferad dans som om de vore pojkbandet Five på 90-talet.

Det blir en säsong till näsa år - längtar du?

TRUS: Ja - om det blir flera nakenkuppar á la Miley Cyrus från Pär Lernström. Att han öppnade showen, naken, hängande på en wrecking ball är det bästa ögonblick i Idol 2013. Det säger ganska mycket om den här säsongen. Men, som gammal "Idol"-räv kommer jag så klart titta även nästa år.

ZANDRA: Absolut. Den här säsongen och Kevins vinst har vält omkull hela konceptet. Nu är det vilda västern. Vad som helst kan hända. Om man kan vinna för att man är glad och spelar fotboll: Vad är då kriterierna nästa år? Att man kan dansa schottis och är en hejare på schack?

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol