”Big brother” upprör

TV

Nästan uteslutande negativa kommentarer om programmet i eftersnacket

Foto: Jessica, Richard, Carina, Morten och Angelica - fem av deltagarna i årets ”Big brother”.

På söndagskvällen sändes årets första liveshow från huset med nominering och utröstning som höjdpunkt. Kvällens förlorare blev Johan, som fick packa väskan. Eftersnacket var vikt åt ”Big brother” och precis som för en vecka sedan var det många som hade en åsikt om Kanal 5:s långkörare.

En av de stora snackisarna för kvällen var sammansättningen av deltagare i huset. Många tyckte att Kanal 5 gjort fel som bara släppt in unga och utseendefixerade människor.

”Fram för fler olika personer”

Mizzy77 skrev: ”Fram för fler olika personer så det handlar om mer än bröst och sex”. Divan sade så här: ”In me lite starka personligheter, inte bara en massa blondisar med stora tuttar”. 5 säger: ”Kanal 5 har satt ihop ett gäng fjollor. killarna sminkar sej å driver skönhetsvård” medan Mia tröttsamt konstaterar: ”Alla tjejer ser likadana ut nuförtiden i dokusåpans värld”. Anna-k frågar: Var är det riktiga folket? Han som kör buss och hon som jobbar som vårdbiträde. Bara ’tuttlisor’ och ’wanna-be’-grabbar...”

”Lägg ner skiten”

Vare sig man tycker om ”Big Brother” eller inte verkar de flesta ha en åsikt. Precis som förra veckan var det många som uttalade sig negativt om programmet. ”Lägg ner skiten” var en inte alltför ovanlig kommentar.

Men visst fanns det även ”BB”-fans som lämnade inlägg i kvällens Eftersnack. Även om de var långt ifrån lika många som de kritiska rösterna. Gotland skriver: ”Jag tycker att det är intressant att följa gruppens utveckling och Hannah, du är bäst!”. Jennie säger: ” Vi gillar intrigerna och all dess dramatik! Vare sig vi vill erkänna det eller ej” och Fil Kand SSK skriver: ”Action från första stund. Verklig underhållning just därför att deltagarna både bjuder på sig själva och sin ointelligens”...

Jim Jaber