Klüft talar på Skansen

1 av 2 | Foto: Ny helgdag Carolina Klüft högtidstalar vid nationaldagsfirandet.
TV

Carolina Klüft högtidstalar, kungen delar ut fanor – och Tomas Ledin sjunger sin VM-låt.

I kväll direktsänder SVT blågult till nationaldagens ära.

– Jag hoppas att kungafamiljen och hästarna ska komma i tid så att allt klaffar, säger programledaren Agneta Bolme Börjefors.

Den som inte har möjlighet att vara på Skansen i kväll kan bänka sig hemma i tv-soffan för att följa firandet av svenska flaggan. Årets artistskara består av Christer Sjögren, Barbara Hendricks, Charlotte Perrelli, Daniel Lemma och Tomas Ledin.

– Jag är glad över att vi äntligen har fått hit Barbara Hendricks som alltid brukar vara utomlands när vi frågar, och lite kul är ju att Carolina Klüft ska högtidstala, säger Agneta Bolme-Börjefors.

Du är veteran i det här sammanhanget, vad får inte gå snett?

– Första gången jag gjorde det här var det ösregn från början till slut så det man är mest orolig för är alltid vädret. Men det ska ju bli soligt väder i år.

Från Sundsvall

Nationaldagen, som förra året blev röd i almanackan, firades för första gången i hela landet 1916. Och den som vill veta hur dagen har firats på andra håll i landet i dag kan slå på tv:n kl. 21.30. Då blir det bland annat glimtar från Stortorget i Malmö, där kungaparet deltar i en flaggceremoni, och från Sundsvall, där kronprinsessan Victoria firar nya medborgare under dagen.

Mer Nationaldagen:

Sara Åkesson