Mia Parnevik: ”Det borde vara självklart att sprida kärlek”

1 av 8 | Foto: PONTUS ORRE
Mia Parnevik.
TV

Maria är ännu inte friskförklarad från sin bröstcancer.

Men hennes positiva energi överraskar Mia Parnevik under inspelningen av ”Den största dagen”.

– Jag tycker det är viktigt att sprida kärlek och glädje, vilket borde vara en självklarhet varje dag, säger Mia Parnevik.

I december 2010 fick Maria veta att hon hade bröstcancer. Hon hade länge ignorerat den stora knölen hon hittat och tvingades till sist att operera bort sitt vänstra bröst. Hon är fortfarande inte friskförklarad, men har bestämt sig för att fira livet i samband med sin 50-årsfest.

I det andra avsnittet av ”Den största dagen” åker Mia Parnevik till Nykvarn för att träffa Maria och hjälpa till med festplaneringen.

När programledaren möter Maria hittar de snabbt varandra och Mia överraskas av Marias positiva energi och livsglädje.

– Nästan alla människor har någon anknytning till cancer. Marias berättelse är så stark för hon ändrade om sitt liv och fokuserade på det positiva och förverkligade sina drömmar, säger Mia Parnevik.

”Viktigt att fira livet”

Den positiva inställingen till livet är något Mia tar med sig från mötet som hon beskriver som ”magiskt”.

– Öppnar man tidningar eller slår på tv:n är det mest tråkigheter, och saker som gör att man blir rädd. Därav tycker jag det är fruktansvärt viktigt att fira livet och göra det på rätt sätt. Stort eller litet. Det behöver inte vara gigantiska fester, men att man firar lite varje dag, säger Mia Parnevik.

De båda blev vänner för livet och hade kontakt senast igår.

– Hon är jättespänd på programmet. Hon var glad och kommer att sitta bänkad. Hur min producent presenterar berättelsen är det jag är mest stolt över. Det är en härlig kärleksförklaring till livet, säger Mia Parnevik.

I ”Den största dagen” träffar programledaren också nygifta Cecilia och Arefin som ska fira med en stor bengalisk bröllopsfest. Men innan paret sa ja till varandra gick Arefins pappa hastigt bort.

– Jag tycker det är väldigt tråkigt att pappa aldrig fick lära känna Cecilia eller våra barn, om vi får barn framöver, säger Arefin i programmet.

”Den största dagen” sänds ikväll klockan 20:00 på TV3.

ARTIKELN HANDLAR OM