Kritiken mot Quincy: ”Så säger man inte”

Av: Louise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:

TV

Nicole Touma tvingades lämna ”Idol” efter stora sågningen

1 av 4

Efter att ha totalsågats av juryn tvingades Nicole Touma lämna ”Idol”.

Under programmet sa Quincy Jones III att han inte anser att hon förtjänar att vara kvar.

Ett uttalande som Nicole reagerade starkt på.
– Alltså, så säger man inte, säger hon till Nöjesbladet efter programmet.

Efter en fredagsfinal med temat ”Värdsstjärnor”, där idolerna valde att tolka allt från Justin Bieber till Beyoncé, var det Nicole Touma som fick minst röster och tvingades lämna programmet.

– Jag känner mig så sjukt stolt över det jag har gjort. Jag är jättestolt över det jag åstadkommit med de förutsättningarna jag har haft. Jag kom in i den här tävlingen med en sjuk röst. Den är fortfarande skadad och jag är tacksam över att ”Idol” har disciplinerat mig att ta hand om min röst, säger hon till Nöjesbladet.

Sågades av juryn

Nicole Touma framförde låten ”Sorry” av Justin Bieber och fick ta emot svidande kritik av juryn som totalsågade henne.

– Det känns som en tråkig start på kvällen. Det är så uppenbart att du inte kan dansa. Du måste själv vara medveten om det. Det här är alldeles för låg nivå, sa Nikki Amini.

Fredrik Kempe tyckte inte heller om framträdandet och Quincy Jones III levererade ännu hårdare kritik.

– Enligt mig förtjänar du inte att vara kvar, sa Quincy Jones III.

Nicole Touma var av en annan åsikt.
– Jag håller inte med. Jag känner ändå att jag, visst, dansen är inte riktigt min grej, men jag försökte och jag hade så kul och jag känner att jag utvecklas, sa hon strax efter sitt framträdande.

”Så säger man inte”

Efter programmet reagerade Nicole Touma starkt på Quincy Jones III:s uttalande.
– Alltså, så säger man inte. Oavsett om det hade varit till mig eller någon annan idoldeltagare så säger man inte så. För jag tycker att alla som har kommit hit idag förtjänar att stå här. Vi har fått röster och uppenbarligen har människor verkligen uppskattat det man har gjort. Jag har varit här för att utvecklas och jag tycker absolut inte att man säger så till någon som står här idag, säger hon.

Quincy förklarar uttalandet med att det fanns en plan bakom de hårda orden.
– Ibland måste man göra dem lite förbannade för att de ska visa oss att vi har fel. Det var det jag ville. Så det var egentligen av kärlek. Man får använda olika knep och ibland måste de bli arga.

Han fortsätter:

– Det var en taktik. Jag ville trycka på hennes knappar så att hon skulle komma tillbaka med värsta gnistan och ”nu jävlar”. För det har vi inte sett. Hon har bara växt lite i taget. Han påpekar också att han tycker att Nicole är duktig.
– Men ibland är det tough love som gäller, säger han.

Publicerad: