Deltagarna om Wassberg: ”Rättvist att han är kvar”

1 av 8

avFilip Joelsson

TV

Han sågas av juryn vecka efter vecka.

Trots det har skidlegendaren Thomas Wassberg hållt sig kvar i ”Let's dance” hela vägen till kvartsfinal. En välförtjänt plats, menar flera av deltagarna.

– Om han går till final, då vinner han. Och jag tror faktiskt att han kan gå dit, säger Bianca Ingrosso.

Förra året var det skidlegendaren Ingemar Stenmark, 60, som överraskade hela svenska folket när han gick och vann ”Let's dance”. Nu håller historien på att upprepa sig.

Eller, den är i alla fall på god väg att göra det.

Thomas Wassberg, 60, även han skidlegendar, är nämligen sämst fyra i årets ”Let's dance”.

Trots en tyst och tillbakadragen approach och stundtals usla betyg från juryn har norrlänningen klamrat sig fast i tävlingen vecka efter vecka.

”Jag älskar honom”

Det som från början mest sågs som en kul grej bland övriga deltagare börjar nu väcka viss oro.

– Om han kommer till final, då vinner han. Det tror jag verkligen. Och jag tror faktiskt att han kan gå dit, säger Bianca Ingrosso, 21.

Tycker du att det är orättvist att han gått så här långt?

– Nej jag kan inte tycke det är orättvist, jag älskar honom så mycket. Han tränar lika mycket som vi andra gör. Alla har kommit in på olika nivåer, det är det som gör programmet charmigt tycker jag. Jag har typ en ”crush” på Wassberg, säger Ingrosso.

Även Linda Lindorff, 44, unnar Wassberg framgångarna i tävlingen.

– Det kan inte vara orättvist, för när folket säger sitt så har de ändå lagt sin röst. Det gäller ju allt. Från danstävlingar till politik. Man kan inte säga att det är orättvist om folket har gjort sitt val. Så tycker jag, säger hon.

Tittarnas förtjänst

Wassberg har tagit sig hela vägen till kvarsfinalen via tv-tittarna. Hade det varit upp till juryn hade han åkt ur tävlingen för längesen.

I förra veckan kallade jurymedlemmen Tony Irving, 49, det hela för ett ”mardrömsscenario”.

– Jag har sett några bedrövliga dansare i mitt liv, men så mycket tur kan han inte ha. Nej för fan, jag hoppas att svenska folket fattar någonting innan dess, sade han då.

Thomas Wassberg själv tar det hela med ro.

– Tja, händer det så händer det. Men jag tar en fredag i taget, sen får vi se, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM